• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.05.1997., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43229

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"LR starptautiskie līgumi" - pie Jums dodas 3. burtnīca

Vēl šajā numurā

02.05.1997., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Par Triju Zvaigžņu ordeņa pasniegšanu

Šodien, 2.maijā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis Rīgas pilī gaidīs Latvijas Nacionālās operas solisti Annu Ludiņu un prīma balerīnu Annu Priedi; ANO Attīstības Programmas biroja vadītāju Latvijā Džonu Hendru; arhitektu Andreju Holcmani; tēlnieku Andreju Jansonu; lauksaimniecības zinātņu pedagogu, profesoru Meikulu Locmeru; sporta darbinieku un pedagogu Oļģertu Altbergu; pašvaldību darbinieku Mārtiņu Andersonu; kultūras un sabiedrisko darbinieci Dzidru Bļodoni; kultūras darbinieku Edmundu Gekišu; pedagogu Alfrēdu Gravu; pašvaldību darbinieku Kārli Greiškalnu; literatūrzinātnieku, rakstnieku Valteru Nollendorfu; arhitektu pilsētplānotāju Andri Edgaru Rozi; juristu Viktoru Šadinovu; tautsaimnieku Kārli Škobu; mākslinieku, vēsturnieku Andreju Šulcu, lai viņiem pasniegtu Triju Zvaigžņu ordeni.

“LV” informācija

Par Ostu padomes 30.aprīļa sēdi

Apspriests darbības plāns neparedzēta naftas izlijuma gadījumā atklātā jūrā. Projekts kopumā ir akceptēts un tiks papildināts sadarbībā ar Dānijas speciālistiem.

Ostu padome uzklausīja Latvijas ostu tarifu politikas analīzi.

Apspriests arī jautājums par valsts garantijām kredītiem jūrniecības nozares projektiem 1997. un 1998.gadā. Plānotie valsts garantētie kredīti galvenokārt tiks izmantoti infrastruktūras modernizācijai, ostu padziļināšanai, piestātņu un molu rekonstrukcijai, kā arī dzelzceļa mezglu attīstībai.

Valdības preses departaments

Tieslietu ministrijā par līgumu starp valsti un baznīcām

Trešdien, 30.aprīlī, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Aivars Maldups tikās ar Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas ārpus Latvijas arhibīskapu Elmāru Ernstu Rozīti. Tika izteikts atbalsts idejai izstrādāt līgumu starp valsti un tradicionālo konfesiju baznīcām Latvijā, kā arī pozitīvi novērtēts Tieslietu ministrijas un Reliģijas lietu konsultatīvās padomes ieguldījums minētā līguma praktiskajā izstrādē.

A.Maldups informēja arhibīskapu par līguma izstrādes sagatavošanas posmu, Reliģijas lietu konsultatīvās padomes izveidi, tās uzdevumiem un darbības principiem. Runājot par līguma izstrādes nepieciešamību, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs izteicās, ka pašlaik sabiedrībā vērojams garīgo vērtību trūkums, tāpēc valstij vajadzīgs baznīcas atbalsts dažādu sabiedrībā eksistējošo negāciju mazināšanā un novēršanā, vienlaikus ir svarīgi pilnveidot valsts un baznīcas savstarpējās attiecības, lai valsts iegūtu baznīcas uzticību un tā savukārt pēc ilgstoša totalitārisma perioda atgūtu savu vietu un lomu sabiedrībā noteikošajos procesos. Kā atzina A.Maldups, līgums kļūs par pamatu turpmākajai, ilglaicīgajai valsts un baznīcas attiecību attīstībai.

Arhibīskaps iepazīstināja ar Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas ārpus Latvijas (LELBA) struktūru, tās draudžu skaitu pasaulē un apliecināja gatavību iesaistīties valsts un baznīcas attiecību uzlabošanā.

Sarunā piedalījās arī LELBA virsvaldes viceprezidents prāvests U.Cepure, LELBA virsvaldes sekretārs A.Grots un LELBA laicīgais pārstāvis A.Ronis.

Tieslietu ministrijas

preses dienests

Baltijas Jūras valstu

padomes sekretārs

— Tieslietu ministrijā

Trešdien, 30.aprīlī, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs un valsts sekretārs Aivars Maldups tikās ar Baltijas Jūras valstu padomes (BJVP) komisāru demokrātisko institūciju, cilvēktiesību un minoritāšu jautājumos Oli Espersenu.

BJVP komisāru interesēja Tieslietu ministrijas funkcijas un uzdevumi, jaunu likumu (kodeksu) izstrāde. Pirms tam O.Espersens bija ticies ar Naturalizācijas pārvaldes priekšnieci Eiženiju Aldermani un ieguvis vispusīgu informāciju par nepilsoņu stāvokli Latvijā un naturalizācijas problēmām. Bet tieslietu ministrs Dz.Rasnačs un valsts sekretārs A.Maldups pastāstīja viesim, ka Latvijā pastāv trīspakāpju tiesu sistēma: 39 rajonu (pilsētu) tiesas ar 219 tiesnešiem, 5 apgabaltiesas ar 95 tiesnešiem un Augstākā tiesa ar 47 tiesnešiem (TM kompetencē ir nodrošināt pirmo divu līmeņu tiesu organizatoriskās funkcijas).

O.Espersens interesējās arī par Latvijā pastāvošajām reliģiskajām organizācijām, Reliģijas lietu konstultatīvo padomi, kas izstrādā līguma projektu starp baznīcu un valsti.

TM preses dienests

— Ārlietu ministrijā

Trešdien, 30.aprīlī, LR Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Aivis Ronis tikās ar Baltijas Jūras valstu padomes komisāru demokrātisko institūciju, cilvēktiesību un minoritāšu jautājumos Oli Espersenu.

Ole Espersens augstu novērtēja darbu, ko Latvija ir veikusi bēgļu un cilvēktiesību jomā. Ole Espersens un Aivis Ronis pārrunāja jautājumus, kas skar Baltijas valstu sadarbību, Latvijas un Krievijas divpusējo attiecību attīstību, ieskaitot Starpvaldību komisijas darbību.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!