• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Zemes Reformas Vēstnesis" - pie Jums dodas 4. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.05.1997., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43233

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs visi Baltijā

Vēl šajā numurā

02.05.1997., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Zemes Reformas Vēstnesis" - pie Jums dodas 4. burtnīca

Žurnāla “Zemes Reformas Vēstnesis” aprīļa numurā akcentētas zemes tirgus veidošanās problēmas. Par tām savās pārdomās dalās Centrālās zemes komisijas darba grupas galvenais speciālists Zigfrīds Berezovskis. Publicēti arī Latvijas Republikas Ministru kabineta Noteikumi par privatizējamo neapdzīvojamo telpu un ar dzīvojamo māju funkcionāli saistīto palīgēku un palīgbūvju vērtības noteikšanu. Lasāms arī likums “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību zemes īpašuma tiesībām un to nostiprināšanu zemesgrāmatās”.

Kartogrāfijas lietām atvēlētajā lappusē ievietota Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeja galvenās speciālistes I. Miklāvas informācija par unikālu kartogrāfijas kolekciju.

Pievēršoties privatizācijas lietām, dots vārds dzīvokļu īpašnieku koopertīvās sabiedrības “Augstskola” valdes priekšsēdētājai Laimdotai Šnīderei, kura stāsta par savas sabiedrības četru darba gadu pieredzi dzīvojamo māju apsaimniekošanā un sadzīves organizēšanā. Redaktore Mudīte Luksa informē, ka Rīgas dzīvojamo māju privatizācijā šķēršļu josla jau pārvarēta. Pret nesakārtotu likumdošanu savās publikācijās iestājas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas prezidents Vitolds Peipiņš un Rīgas pilsētas Zemes komisijas priekšsēdētājs Egils Vīgants. Žurnāliste Ligita Liepa uzrakstījusi korespondenci “Ņemiet manu namu atpakaļ”.

Mežu lietām veltītajā sadaļā lasītājam tiek piedāvāts Slīteres valsts rezervāta speciālista Naura Petrovica raksts “Vai mežam vajadzīgs cilvēks?” un šī paša rezervāta botāniķes Ērikas Kļaviņas apcere “Pie grīņa pirmsākumiem”. Publicēta arī statistiska informācija par meža izciršanas un atjaunošanas apjomiem 1996. gadā. Turpat lasāms arī grozījums likumā “Par meža apsaimniekošanu un izmantošanu”.

Svarīgu kultūrvides problēmu risina Latvijas Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadītāja Jura Dambja raksts “Kad senajiem kultūras pieminekļiem jauni saimnieki”. Savukārt 11. martā stājies spēkā Aizsargjoslu likums — un arī ar to var iepazīties žurnāla 4. numura lasītājs.

“Ūdens tavā akā” - tāds ir projekta nosaukums, kas tapis ar Amerika Latviešu apvienības asociācijas “Eco-Latvia” atbalstu. Tuvāk par šo vērienīgo pasākumu stāsta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Vides aizsardzības departamenta vecākais referents Rolands Bebris. Lēdurgā atrodas viens no ievērības cienīgākajiem dendroloģiskajiem parkiem valstī. Par to un tā veidotāja Arvīda Janitena darba mūžu lasāma redaktores Mudītes Luksas publikācija. Turpat redaktore Aina Rozeniece informē par topošo Ķemeru Nacionālo parku.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!