• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pirms kārtējās Baltijas asamblejas sesijas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.1997., Nr. 100/101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43115

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pirms kārtējās Baltijas asamblejas sesijas (turpinājums)

Vēl šajā numurā

22.04.1997., Nr. 100/101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MĒS VISI BALTIJĀ

Pirms kārtējās Baltijas asamblejas sesijas

Šīs nedēļas nogalē, no 25. līdz 27. aprīlim, Pērnavā notiks parlamentārās Baltijas asamblejas (BA) desmitā — jubilejas — sesija. Atgādinājumam — 1991. gadā nodibinātajā starpvalstu organizācijā ir pa 20 īpaši izraudzītiem deputātiem no katras Baltijas valsts parlamenta, un tie sanāk kopā divreiz gadā. Lai vienotos par kārtējās sesijas darba kārtību un apspriestu tajā pieņemamo rezolūciju projektus, piektdien, 18. aprīlī, Rīgā uz sēdi sapulcējās BA Prezidijs. Patlaban BA Prezidija priekšsēdētājs ir Arnolds Rītels no Igaunijas parlamenta (Riigikogu), viņa vietnieki ir Ivars Ķezbers (Latvijas Saeima) un Mečis Laurinks (Lietuvas Seims), bet Prezidija locekļi — Tomass Alatalu no Igaunijas, Egidijs Bičkausks no Lietuvas un Māris Rudzītis no Latvijas.

Pēc Baltijas asamblejas Prezidija sēdes notika preses konference.

Vispirms runāja Ivars Ķezbers:

— Līdz šim nekas labāks nav izdomāts par Baltijas asambleju, Baltijas padomi un Baltijas Ministru padomi. Mēs mēģinām panākt to, kas savulaik izdevies Beniluksa valstīm un arī Ziemeļeiropas valstīm. Man ir patīkami konstatēt, ka, arī pēc manu igauņu un lietuviešu kolēģu Baltijas asamblejas Prezidijā atzinuma, tikai vienota Baltija ir interesanta mūsu draugiem, savukārt sašķelta tā būtu vēlama mūsu nedraugiem. Acīmredzot Baltijas asamblejas sesija pēc nedēļas Pērnavā apliecinās mūsu apņēmību saglabāt un nostiprināt līdzšinējās sadarbības formas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!