• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - Krievijas vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.1997., Nr. 100/101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43100

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimā - poļu kopienu vadītājs

Vēl šajā numurā

22.04.1997., Nr. 100/101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta — Krievijas vēstnieks

Piektdien, 18.aprīlī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Krievijas Federācijas vēstnieku Latvijas Republikā Aleksandru Udaļcovu. Tikšanās notika pēc vēstnieka lūguma, lai personīgi nodotu G.Ulmanim Krievijas prezidenta Borisa Jeļcina vēstuli. Krievijas prezidents savā vēstulē ar gandarījumu atzīst, ka šajā gadā abu valstu attiecībās iezīmējies jauns un konkrētāks saturiskais piepildījums. Kā apliecinājumu tam B.Jeļcins min starpparlamentu dialoga aktivizēšanos, starpvaldību komisiju vadītāju tikšanos.

“Vienlaikus piekrītu Jums, ka nebūt ne visas sadarbības formas ir izmantotas. Vēl vairāk — joprojām saglabājas arī neatrisinātas problēmas, kas rada abpusējas bažas. Tomēr esmu pārliecināts, ka mūsu valstu tautu un to vadītāju labā griba ir droša ķīla tam, ka kopīgiem spēkiem varēsim atrast jaunas sadarbības formas,” vēstulē atzīst B.Jeļcins.

Runājot par Krievijā dzīvojošajiem latviešiem, B.Jeļcins piebilst, ka Krievijā dzīvojošajiem latviešiem ir dotas iespējas piedalīties valsts politiskajā un saimnieciskajā dzīvē un ka tie, kas vēlējušies, bez ierobežojumiem varējuši iegūt Krievijas pilsonību. Krievijas prezidents izsaka savu atbalstu iespējamajam G.Ulmaņa braucienam uz Krieviju un pie Krievijā dzīvojošajiem latviešiem.

G.Ulmaņa un A.Udaļcova sarunā skarti abu valstu divpusējo attiecību veidošanas aspekti tuvākajai nākotnei, tostarp gaidāmā robežlīguma parakstīšana.

Arī Krievijas prezidents B.Jeļcins savā vēstulē ar gandarījumu konstatē Krievjas un Latvijas savstarpējo attiecību līgumiski tiesiskās bāzes nostiprināšanos, kuras viens no nozīmīgākajiem punktiem ir gaidāmā robežlīguma parakstīšana. Abas puses bija vienisprātis, ka tam noteikti jānotiek visdrīzākajā laikā.

Kā vienu no svarīgākajiem faktoriem abu valstu attiecībās A.Udaļcovs minēja tā saucamos humanitāros jautājumus, naturalizācijas procesa attīstīšanos Latvijā. “Mākslīgi un sasteigti, ar administratīviem lēmumiem neko nevar paveikt. Svarīga ir arī politisko spēku un sabiedrības attieksme pret šo jautājumu. Latvija ir ieinteresēta veidot konsolidētu sabiedrību,” teica G.Ulmanis.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!