• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mēs - Latvija - šajā vietā uz Zemes, savu kaimiņu vidū. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.02.1997., Nr. 46/47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42188

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs visi Baltijā

Vēl šajā numurā

13.02.1997., Nr. 46/47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mēs — Latvija — šajā vietā uz Zemes, savu kaimiņu vidū

Ir iznākusi grāmata, nākotnes mācību grāmata — “Ziemeļvalstis”

Vakar, 12.februarī, Rīgā Ziemeļvalstu informācijas birojā notika Liepas vidusskolas ģeogrāfijas skolotājas Ivetas Druvas–Druvaskalnes grāmatas “Ziemeļvalstis” prezentācija — vai varbūt jāsaka — atvēršana. Grāmatas apakšvirsraksts ir “Lasāmā grāmata ģeogrāfijā” un turpat klāt paskaidrojums — eksperimentāls mācību līdzeklis.

Jau dažas nedēļas grāmatveikalos šī grāmata nopērkamas ne vien skolēniem un pedagogiem, bet tā piesaista ikviena uzmanību, kam nav vienaldzīga mūsu kaimiņvalstu dzīve. Autore nav gājusi tradicionālo mācību grāmatas veidošanas ceļu, bet blakus ģeografiskām ziņām izvēlējusies daudz faktu un notikumu, kas rosina interesi — pieminēsim kaut vai nesenā pagātnē zviedru ansambli “ABBA”, slaveno lietuviešu basketbolistu Alfrēdu Saboni, prāmja “Estonia” katastrofu; ziņu, ka Kārlis Skalbe ir bijis dāņu pasaku meistara Andersena starptautiskās prēmijas laureāts. Grāmata tapusi ar Ziemeļvalstu Kultūras fonda finansiālu atbalstu. Un nav nejaušība, ka Ziemeļeiropas valstu kopībā te ietvertas arī Igaunija, Lietuva un Latvija. Teksta enciklopēdiskā ievirze, kā arī teicamā poligrāfiskā kvalitāte, daudzie krāsainie attēli un kartes šo grāmatu liek iekārot plašam lasītāju lokam.

Sarunā par gramatas tapšanu kopā ar autori Ivetu Druvu–Druvkalni bija arī Ziemeļvalstu informācijas biroja vadītājs Rihards Bērugs, apgāda “Jaņa sēta” galvenais redaktors Jānis Turlajs, redaktore Ilze Antēna. Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības satura un eksaminācijas centra ģeogrāfijas speciāliste Natālija Buile deva šādu vērtējumu: “Mācību grāmatu jomā tā ir kulminācija. “Ziemeļvalstis” — tā ir nākotnes mācību grāmata.”

Kārlis Grīnbergs,

“LV” korespondents

No grāmatas priekšvārda

Šī grāmata iepazīstina ar septiņu Ziemeļeiropas valstu — Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas, Igaunijas, Lietuvas, Dānijas, Islandes un to autonomo teritoriju Grenlandes, Farēru (Fēru) un Ālandu salu dabas, ekonomisko un sociālo ģeogrāfiju.

Tās galvenais mērķis — pievērst lasītāju uzmanību interesantajam un savdabīgajam Ziemeļvalstīs. (Nesenā pagātnē Ziemeļeiropas valstu ģeogrāfijai bija atvēlēta tikai viena mācību stunda.)

Šī grāmata iznākusi, pateicoties Ziemeļvalstu Kultūras fondam un apgādam “Jāņa sēta”. Īpašu atbalstu grāmatas tapšanā sniedza Ziemeļvalstu informācijas biroja darbinieki, tā vadītājs Rihards Bērugs, kā arī Norvēģijas, Dānijas, Zviedrijas vēstniecību darbinieki.

Iveta Druva – Druvaskalne,

LU Ģeogrāfijas fakultātes

1990.gada absolvente

Vēsturiski Baltijas jūra ir dažādu tautu vienotāja.

...jau šodien mums ir jāparedz katra sava soļa sekas un jābūt atbildīgiem par katru lēmumu attiecībā uz Baltijas jūras dabas kompleksu.

“Ziemeļvalstis”, 23.lpp

Lasāmā grāmata ģeogrāfijā

“Ziemeļvalstis”.

Apgāds “Jāņa sēta”,

1996.gads, 192 lpp. .

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!