• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pirmdien Rīgā - Norvēģijas ārlietu ministrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.01.1997., Nr. 9/11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41848

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Polijas pilnvarotais pārstāvis - iepazīšanās vizītēs

Vēl šajā numurā

10.01.1997., Nr. 9/11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pirmdien Rīgā — Norvēģijas ārlietu ministrs

Bjerns Tore Godāls ( Bjærn Tore Godal )

Pirmdien, 13. janvārī, mūsu valstī oficiālā vizītē ieradīsies Norvēģijas Karalistes ārlietu ministrs, Viņa ekselence Bjerns Tore Godāls ( Bjærn Tore Godal ).

Viņa ekselence Bjerns Tore Godāls, Norvēģijas Karalistes ārlietu ministrs, ir valdības loceklis kopš 1993. gada 7. oktobra, kad viņš vispirms tika iecelts par tirdzniecības un kuģniecības ministru. Ārlietu ministra amats vainagojis Bjerna Tores Godāla aktīvo sabiedrisko darbību un politisko karjeru, kas aizsākās vēl agrā jaunībā.

Bjerns Tore Godāls dzimis 1945. gada 20. janvārī Skienā, Norvēģijā. 24 gadu vecumā, beidzot Oslo universitāti, viņš ieguva zinātnisko grādu socioloģijā, politoloģijā un vēsturē. Šajā laikā Bjerns Tore Godāls jau bija ierēdnis ar piecu gadu pieredzi, jo viņa darba gaitas sākās deviņpadsmit gadu vecumā dzimtajā Skienā, kur Bjerns Tore vispirms bija biroja ierēdnis. No 1973. gada līdz 1980. gadam Bjerns Tore Godāls strādāja ierēdņa darbu Norvēģijas Darba partijā, bet 1986. gadā kļuva par Darba partijas grupas vadītāju Oslo municipālajā padomē. No 1970. līdz 1972. gadam Bjerns Tore Godāls studējis politiskās zinātnes Aizsardzības spēkos, pēc tam viņš studēja politiskās varas dalīšanas principus. No 1973. līdz 1975. gadam Bjerns Tore Godāls bija Eiropiešu nacionālās jaunatnes komitejas padomes (CENYC) prezidents. Viņš bijis arī Jaunatnes darba savienības Telemarkas nodaļas prezidents (1964–1965), kā arī aktīvi darbojies citās Norvēģijas jaunatnes organizācijās. 198O. gadā Oslo nākamais ārlietu ministrs tika ievēlēts par Darba partijas ģenerālsekretāru, bet no 1983. līdz 1990. gadam viņš bija Norvēģijas Darba partijas centrālās komitejas loceklis. No 1985. līdz 1989. gadam Bjerns Tore Godāls bija Stortinga pārstāvja vietnieks. No 1986. gada maija līdz 1987. gada februārim viņš Stortingā pārstāvēja Siselu Ronbeku, bet pēc tam vēlāko premjerministri Grū Hārlemu Bruntlandi. No 1986. līdz 1989. gadam viņš bija arī Stortinga Pastāvīgās finansu komitejas loceklis. 1989. gadā Bjerns Tore Godāls pats tika ievēlēts Stortingā, un 1989.–1990. gados bija arī Stortinga Ārlietu un konstitucionālo lietu pastāvīgās komitejas loceklis.

Bjerns Tore Godāls ir precējies ar Grū Balasu ( Gro Balas ).

Rīgā augstais viesis būs divas dienas. Pirmdien priekšpusdienā Bjerns Tore Godāls tiksies ar Latvijas Republikas ārlietu ministru Valdi Birkavu, bet pēc tam pēcpusdienā — ar Latvijas Republikas Valsts prezidentu Gunti Ulmani, Saeimas priekšsēdētāju Alfredu Čepāni un Ministru prezidentu Andri Šķēli. Paredzēta arī abu valstu ārlietu ministru preses konference.

Divu dienu oficiālās vizītes laikā Latvijā Norvēģijas Karalistes ārlietu ministrs apspriedīs plašu jautājumu loku, kas skar abu valstu divpusējo attiecību attīstību, reģionālās sadarbības aspektus, kā arī Baltijas jūras valstu sadarbību. Tiks skarti jautājumi par Eiropas drošības un sadarbības attīstību, Eiropas Savienības un NATO paplašināšanu, kā arī citi abām valstīm svarīgi starptautisko attiecību aspekti.

“Latvijas Vēstnesis”, kā allaž, informēs par augstā viesa vizītes norisi un tās rezultātiem. Taču jau tagad var droši teikt, ka Norvēģijas Karalistes ārlietu ministra oficiālā vizīte Latvijā būs nozīmīgs solis abu draudzīgo valstu attiecību tālākajā padziļināšanā.

Jānis Ūdris,

“LV” ārpolitikas redaktors

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!