• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mēs esam Adventē. Bet vai arī garīgumā un dvēseliskumā?. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.12.1996., Nr. 210 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41409

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pa saujai Indijas saules un domu

Vēl šajā numurā

05.12.1996., Nr. 210

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mēs esam Adventē.

Bet vai arī garīgumā un dvēseliskumā ?

Par iezīmīgu garīguma un pragmatiskās realitātes, tai skaitā diplomātijas un mākslas, vienotāju gatavojas kļūt Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas Rīgas Lutera draudzes rīkotā latviešu mākslinieku darbu izsole, kas notiks sestdien, 7. decembrī, pulksten 11 Diakonijas centrā Rīgā, Daugavgrīvas ielā 1.

Izsolē, kas notiek Adventes zīmē un gaisotnē, iegūtie līdzekļi tiks izlietoti draudzes trūcīgo un daudzbērnu ģimeņu atbalstam Ziemassvētkos. Izsolē aicināts piedalīties ikviens labas gribas cilvēks. Protams, arī Latvijas komersanti un privātuzņēmēji, jo šī būs patiešām laba izdevība par pieņemamu cenu iegūt augstvērtīgus darbus savu mājokļu vai biroju rotāšanai. Mākslas darbi ir arī lieliska un grūti pārvērtējama dāvana Ziemassvētkos un Jaunajā gadā.

Īpaši gaidīti izstādē tiek Latvijā akreditētie ārvalstu vēstnieki, no kuriem daudzi aizraujas ar latviešu mākslas darbu kolekcionēšanu. To var nosaukt jau par stabilu Rīgas diplomātiskā korpusa tradīciju: respektējamas latviešu mākslinieku darbu kolekcijas bija nesen (beidzoties vēstnieka pilnvaru laikam) no Latvijas aizbraukušajam Itālijas vēstniekam Uberto Pestalocam, kurš bija arī Rīgas diplomātiskā korpusa dujēns, tāpat arī Somijas vēstniekam Anti Juhani Lasilam. Bet Izraēlas vēstniece Tova Hercla Rīgā bija pati sākusi mācīties gleznošanu, tā īstenojot senu dienu sapni. Atvadoties no mūsu valsts, viņa sarīkoja galerijā “Bastejs” savu darbu izstādi. No pašreizējiem Rīgas diplomātiskā korpusa locekļiem laba latviešu glezniecības pazinēja reputācija ir Dānijas Karalistes ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Mihaelam Mecam Merham un vēl vairākiem viņa kolēģiem. Rīgas Lutera draudze jau laikus ir laipni aicinājusi visus Latvijā akreditētos ārvalstu vēstniekus vai viņu pārstāvjus piedalīties Adventes mākslas darbu izsolē un paredz lielu diplomātu atsaucību.

Līdz piektdienai izsolei paredzētie darbi ir aplūkojami “Valtera un Rapas” grāmatnīcā Rīgā, Aspazijas bulvārī 24. Adventes dienu izsolei savus darbus ir ziedojuši daudzi slaveni latviešu mākslinieki: Džemma Skulme, Auseklis Baušķenieks, Indulis Zariņš, Līga Purmale, Kristaps Zariņš, Eduards Grūbe, Biruta Delle, Juris Jurjāns, Māris Subačs un virkne citu. Miervaldis Polis Lutera draudzes izsolei ziedojis kardināla Juliana Vaivoda portretu - miniatūru - izcilajam teologam veltītās pastmarkas oriģinālu.

Domājams, ka Lutera draudzes rīkotā mākslas darbu izsole ar dievpalīgu kļūs tā vieta un reize, kad dažādu tautību un dažādu profesiju cilvēki vienojas kopīgā mākslas mīlestībā un līdzjūtībā pret savu tuvāko. Adventes dienas taču ir pārdomu laiks — par savu tuvāko, par mūsu dvēselēm.

Jānis Ūdris,

“Latvijas Vēstneša”

ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!