• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs - uz Austrumāzijas valstīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.10.1996., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40991

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kamēr vēl var kaut ko labot

Vēl šajā numurā

23.10.1996., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

vizītēs

Ārlietu ministrs —

uz Austrumāzijas valstīm

Šodien, 23.oktobrī, Latvijas Republikas ārlietu ministram Valdim Birkavam sākas divarpus nedēļas ilga vizīšu sērija četrās Austrumāzijas valstīs. Jau šodien Valdis Birkavs ierodas Korejas Republikā, kur viņam paredzēta tikšanās ar Nacionālās asamblejas ārlietu komisijas priekšsēdētāju, kā arī tikšanās ar Korejas Republikas ārlietu ministru Gunu Romjunu (Gong Ro-Myung). Pēc šīs tikšanās paredzēts parakstīt divpusējo "Līgumu par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību". 24.oktobrī Latvijas ārlietu ministrs dosies pieklājības vizītē pie Korejas Republikas prezidenta Kima Jonsana (Kim Jong Sam), bet pēc tam noliks vainagu Nacionālajā kapsētā. Paredzēts, ka 25.oktobrī V.Birkavs viesosies Korejas Republikas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā, Korejas Starptautiskās sadarbības aģentūrā (KOICA) un apmeklēs vairākus nozīmīgākos Korejas rūpniecības uzņēmumus. Pēc tam Valdis Birkavs dosies uz Vjetnamas Sociālistisko Republiku, Indonēziju un Taizemi, vizīte ilgs līdz 10.novembrim.

Ar visām šīm četrām Austrumāzijas valstīm Latvijai ir labas diplomātiskās attiecības. Ar Korejas Republiku tās tika nodibinātas jau 1991.gada 22.oktobrī, ar Vjetnamu — 1992.gada 12.februārī. Ar Taizemi – 1992.gada 19.martā, ar Indonēziju – 1993.gada 25.augustā.

Latvijas un Austrumāzijas reģiona valstu attiecības ir — Ārlietu ministrijas preses centra formulējumā — perspektīvas un dinamiskas, it īpaši tirdzniecības, ekonomikas un tūrisma sfērā. Ņemot vērā Austrumāzijas straujos attīstības tempus, Latvija ir ieinteresēta arī pētīt un eventuāli pārņemt šī reģiona valstu pieredzi un, protams, aktivizēt sadarbību ar šī reģiona valstīm dažādās starptautiskās organizācijās.

Dienvidaustrumāzijas reģiona valstu lomas palielināšanos starptautiskajās attiecībās spilgti apliecināja nesenā Eiropas Savienības un ASEAN valstu vadītāju tikšanās Bangkokā. Ārlietu ministrs Valdis Birkavs pirms vizītes izteicās, ka par savu galveno uzdevumu uzskata arast investētājus Latvijai un radīt starpvalstu līgumu bāzi veiksmīgai saimnieciskajai sadarbībai. Ilgajā vizīšu sērijā ārlietu ministru pavada Latvijas Attīstības aģentūras un Latvijas Privatizācijas aģentūras pārstāvji, kā arī Latvijas uzņēmēju grupa – vairāk nekā desmit cilvēku.

Neapšaubāmi, šī vizīte būs nozīmīgs solis Latvijas starptautiskās autoritātes tālākajai palielināšanai.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!