• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas pilī - krievu teātra zvaigznes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.05.1996., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40369

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētājas paziņojums

Saeimas priekšsēdētājas paziņojums

Vēl šajā numurā

28.05.1996., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas pilī — krievu teātra zvaigznes

Vakar, 27.maijā, Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Maskavas teātra “Ņenkom” trupu (attēlos pa kreisi). Kopā ar māksliniekiem Rīgas pilī bija ieradušies arī šī teātra viesizrāžu organizētāji un Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Raņņihs.

Prezidents apsveica māksliniekus ar veiksmīgu viesizrāžu norisi un interesējās, kā Maskavas teātris pēc 13 gadu pārtraukuma tiek uzņemts Rīgā. Viens no vadošajiem teātra aktieriem Nikolajs Karačencovs pauda savu prieku par atmosfēru, kādu kolektīvs sajutis viesizrāžu laikā, par skatītāju milzīgo atsaucību, piebilstot, ka ir brīnišķīgi uzturēties tādā “Dieva noskūpstītā” vietā kā Jūrmala.

Sarunas gaitā tika skarti dzīves un mākslas procesi gan Latvijā, gan Krievijā, izsverot, kas ir primārais mūsdienu sabiedrībā. N.Karačencovs atzina, ka tad, “ja politika teātrī ir pašmērķis, tad tas nav interesanti, bet pilnīgi citādi var skatīties uz šādu parādību, ja tā ir neatņemams izrādes komponents”. Tika pārrunātas arī mūžīgās cilvēces problēmas un tas, kādu slodzi sadzīves grūtības uzliek cilvēku savstarpējo attiecību atspoguļojumam uz skatuves.

Viesizrāžu organizētāji pastāstīja par nākotnes iecerēm, kas saistītas ar citu slavenu Maskavas teātru kolektīvu viesošanos Latvijā turpmākajos gados. Prezidents dalījās savos iespaidos, ko guvis teātra viesizrāžu atklāšanas vakarā, un novēlēja mākslinieciskajam kolektīvam saglabāt tā īpašo oreolu un vārdu.

Valsts prezidenta preses dienests
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!