• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences politika un ekonomiskā politika. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.1996., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39818

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kontroles Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departamenta kolēģijas lēmums

Par pārbaudi akciju sabiedrībā "Universālveikals "Centrs""

Vēl šajā numurā

16.04.1996., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Konkurences politika un ekonomiskā politika

Aizvadītajā nedēļā viesnīcas “Rīga” konferenču zālē notika konference par konkurences politiku. Konferenci ar Eiropas Savienības Komisijas atbalstu bija sarīkojusi Latvijas Republikas Monopoldarbības uzraudzības komiteja.

Komitejas priekšsēdētāja Ilma Ruduša nolasīja referātu par konkurences lomu tautsaimniecībā, savukārt ES Komisijas IV Ģenerāldirekcijas nodaļas vadītājs Stefans Depipere konferences dalībniekus plašāk iepazīstināja ar Eiropas Savienības pieredzi monopolu un valsts atbalsta kontrolē. Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Inesis Feiferis nolasīja ziņojumu “Konkurences politika — valsts ekonomiskās politikas sastāvdaļa”.

Latvija vēl tikai gatavojas iestāties Eiropas Savienībā, bet Zviedrija jau 15 mēnešus ir pilntiesīga ES locekle. Tāpēc konferences dalībniekiem ļoti noderīgs un interesants bija konferences viešņas Zviedrijas konkurences komitejas starptautiskā sekretariāta direktores Monikas Videgrenas referāts par ES dalībvalstu pieredzi konkurences politikas īstenošanā. Bet Čehijas Republikas Ekonomiskās konkurences ministrijas starptautisko sakaru departamenta direktore Sonja Matohova nolasīja referātu par pārejas posma pieredzi pretmonopolu darbībā un valsts atbalsta sniegšanā.

Ieva Jākobsone,
EM preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!