• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.1996., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39817

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkurences politika un ekonomiskā politika

Vēl šajā numurā

16.04.1996., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Ekonomikas un finansu komitejā

Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja vakar, 15.aprīlī, izskatīšanai valdības sēdē akceptēja noteikumu projektu “Par valsts zinātniskās bezpeļņas organizācijas (sabiedrības ar ierobežotu atbildību) “Ventspils starptautiskais radioastronomijas centrs” dibināšanu”. Tā būs Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā un nodarbosies ar augstas leņķiskas izšķiršanas spējas vāja astronomiskā radiostarojuma avotu novērošanu centimetru viļņu diapazonā.

Komiteja akceptēja nolikumu valsts komisijai Skrundas radiolokācijas stacijas pagaidu lietošanā nodotās zemes speciālajā budžetā ieskaitītās nomas maksas līdzekļu izlietojuma noteikšanai un šīs komisijas sastāvu. Komisijas uzdevums būs noteikt nomas maksas turpmāko izlietojumu, ņemot vērā, ka līdzekļi izlietojami tādu pasākumu finansēšanai, kas veicina iedzīvotāju veselības un vispārējās labklājības nodrošināšanu, kā arī Kuldīgas reģiona attīstību. Par komisijas priekšsēdētāju ieteikts apstiprināt 6 Saeimas deputātu J.Kalviņu.

Komiteja akceptēja projektu grozījumiem likumā par lauksaimniecības uzņēmumu un zvejnieku kolhozu privatizāciju. Ar to paredzēts noteikt, ka ar kopsapulces lēmumu lauksaimniecības statūtsabiedrība var tikt pārveidota citā uzņēmējdarbības formā.

Izskatīšanai valdības sēdē un tad Saeimā akceptēts projekts grozījumiem likumā “Par sociālo nodokli”. Tas paredz, ka sociālā nodokļa maksājumu parāda, ja tas radies pirms 1996.gada 1.janvāra, dzēšanas faktu pielīdzina nodokļa nomaksas faktam. Līdz ar to, kapitalizējot uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību sociālā nodokļa parādus, uzskatīs, ka par strādājošajiem būs maksāts sociālais nodoklis, kas dos tiesības uz pensiju un sociālajiem pabalstiem.

Komiteja valdības akceptam nolēmusi nosūtīt projektu par veselības aprūpes finansēšanas kārtību 1996.gadā. Tā noteiks valsts un pašvaldību garantētos medicīnas pakalpojumus veselības aprūpes valsts programmas un bāzes programmas ietvaros, kā arī valsts pasūtījumu 1996.gadā. Veselības aprūpes valsts programmā iekļauta, piemēram, AIDS izplatības ierobežošanas programma, psihiatrijas programma, cukura diabēta programma. Valsts pasūtījums paredzēts, piemēram, asins un asins aizvietotāju sagatavošanai, tiesu medicīnas ekspertīzei, sporta medicīnai. Valsts pasūtījumu pildīs, piemēram, Rīgas pilsētas 7.slimnīca, Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca, Republikāniskais leprozorijs.

Komiteja piekritusi, ka atkārtoti izņēmuma kārtā būs jāatļauj ārpus Latvijas pārdot Valsts ieņēmumu dienesta un policijas darbinieku operatīvajās pārbaudēs konfiscētos tabakas izstrādājumus. Uzņēmējsabiedrības, kurām piešķirt tiesības šos tabakas izstrādājumus pārdot ārpus Latvijas, izvēlēsies speciāla valdības izveidota komisija.

Komiteja konceptuāli akceptēja noteikumu projektu “Par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas prēmijām un atbildības limitiem.” Noteikumi paredz, cik liels būs maksājumu apmērs par šo apdrošināšanas veidu un cik lielu atlīdzību cietušie varēs saņemt sakarā ar ceļu satiksmes negadījumu. Paredzēts, ka sauszemes transporta līdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas prēmija (par apdrošināšanu samaksājamā summa) netiks sadalīta pēc autotransporta īpašnieka atrašanās (dzīves) vietas. Nav paredzēta arī diferenciācija starp labāk un sliktāk materiāli nodrošinātiem autotransporta īpašniekiem.

Komiteja konceptuāli atbalstīja priekšlikumu par atbrīvošanu no zemes nodokļa nomaksas par tām zemes platībām, kuras ir Aizsardzības ministrijas valdījumā un tiek izmantotas Aizsardzības ministrijas vajadzībām.

Jelgavas rajona Cenu pagasta īpašumā ieteikts nodot nekustamo īpašumu Cenu pagasta “Lielķenkas”.

Komiteja piekritusi apmainīt nekustamo īpašumu Rīgā, Zirgu ielā 14, kurā izvietojas Norvēģijas vēstniecība, pret nekustamo īpašumu Norvēģijā, Oslo, Bygdoy Alle 76, un papildu dzīvojamo platību. Tas tiek veikts, lai iekārtotu LR vēstniecību Norvēģijas Karalistē.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!