• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditācija - vēstniekam Austrijā, Šveicē un Ungārijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.04.1996., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39678

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vācijas un Latvijas sadarbību sociālās politikas jomā

Vēl šajā numurā

10.04.1996., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

dip1.JPG (29219 bytes)DIPLOMĀTIJA

Akreditācija — vēstniekam Austrijā, Šveicē un Ungārijā

Vakar, 9.aprīlī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis pasniedza akreditācijas vēstuli Latvijas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Šveicē un Ungārijā Mārtiņam Virsim, kurš no 1995.gada novembra ir arī Latvijas vēstnieks Austrijā. G.Ulmanis uzsvēra, ka šis laika posms Latvijai ir ļoti nozīmīgs un tieši tādēļ vēstnieka uzdevums — spodrināt Latvijas tēlu Eiropā — ir viens no svarīgākajiem. Novēlot veiksmi diplomātiskajā darbā, Valsts prezidents piebilda, ka Ungārija un Šveice, kuru vēsture pēckara periodā bijusi visai atšķirīga, abas ir to valstu skaitā, ar kurām Latvija vēlas veidot ciešākas saites. M.Virsis atbildes runā teica, ka darīs visu, lai padziļinātos Latvijas attiecības ar Ungāriju un Šveici.

Mārtiņš Virsis dzimis 1959.gada 26.februārī Valmieras rajona Ķoņu ciemā. Pēc profesijas viņš ir vēsturnieks, 1982.gadā beidzis Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultāti. No 1982.līdz 1990.gadam M.Virsis bija Latvijas Universitātes aspirants, pēc tam strādāja par pasniedzēju un vecāko pasniedzēju. 1990.gadā Mārtiņš Virsis sāka strādāt Latvijas Republikas Ārlietu ministrijā. Līdz 1993.gadam viņš bija ministra vietnieks, bet no 1993.līdz 1995.gadam — Ārlietu ministrijas parlamentārais sekretārs. Pērn novembrī Mārtiņš Virsis tika norīkots par Latvijas Republikas vēstnieku Austrijā, un viņš pilda šos pienākumus līdz šim brīdim. Tagad šai misijai pievienojas arī vēstnieka pienākumi Ungārijā un Šveicē. Mārtiņš Virsis pārvalda vācu, krievu un angļu valodu. Viņš ir precējies, ģimenē — divi bērni.

Valsts prezidenta preses dienests
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!