• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Igaunijas attiecībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.1996., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39212

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Izraēlas sadarbību

Vēl šajā numurā

05.03.1996., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRIJU, NOZARU ZIŅAS

Par Latvijas un Igaunijas attiecībām

Vakar, 4.martā, uz LR Ārlietu ministriju tika uzaicināts Igaunijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Tomass Tīvels. Tikšanās laikā Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks divpusējo attiecību jautājumos Aivis Ronis iesniedza vēstniekam Ārlietu ministrijas notu sakarā ar 3.martā notikušo starpgadījumu, kad Igaunijas robežsargi aizturēja Latvijas kuģi “Virsaitis”, pamatojot savu rīcību ar apgalvojumu par Latvijas kuģa atrašanos Igaunijas ekonomiskajā zonā.

Ņemot vērā Latvijas puses vēlmi rast ātru un draudzīgu risinājumu jūras robežas delimitācijas jautājumā, LR Ārlietu ministrijas notā pausts protests pret šādu Igaunijas robežsargu rīcību un tiek pievērsta uzmanība faktam, ka kuģa “Virsaitis” aizturēšanas vietas koordinātes līdzšinējās sarunās vienmēr tikušas uzskatītas par Latvijas ekonomiskās zonas sastāvdaļu. Līdz ar to Igaunijas pusei notā ir izteikta prasība sniegt paskaidrojumu par minētā incidenta cēloņiem un apstākļiem.

Vēl notā uzsvērts, ka Igaunijas darbības rezultātā radītās neskaidrības apstākļos Latvijas valdība būs spiesta veikt pasākumus, lai nodrošinātu Latvijas zvejas kuģu normālu darbību.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!