• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - Korejas Republikas vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.1996., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39144

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.44

Grozījums Ministru prezidenta 1996.gada 22.janvāra rīkojumā nr.25 "Par darba grupas izveidošanu"

Vēl šajā numurā

28.02.1996., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

dip1.JPG (43590 bytes)Pie Valsts prezidenta — Korejas Republikas vēstnieks

Vakar, 27.februārī, atvadu vizītē pie Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa ieradās Stokholmā rezidējošais Korejas Republikas vēstnieks Latvijā Eui Sok Čajs. Valsts prezidents pateicās vēstniekam par viņa ieguldījumu Latvijas un Korejas Republikas attiecību veidošanā.

Eui Sok Čajs pauda pārliecību, ka Korejas Republikas un Latvijas Republikas attiecību attīstībai ir labas perspektīvas un daudzsološa nākotne, un izteica gatavību tās veicināt arī turpmāk, atrodoties speciālā vēstnieka amatā Korejas Republikas Ārlietu ministrijā.

Sarunas laikā Valsts prezidents pievērsa uzmanību privatizācijas procesam Latvijā un aicināja Korejas pusi iesaistīties tajā. Vēstnieks apliecināja Korejas Republikas vēlmi parakstīt investīciju veicināšanas un aizsardzības līgumu, kas būtu garantija Korejas investētāju drošībai Latvijā. Šajā gadā paredzama Latvijas uzņēmēju delegācijas vizīte Korejas Republikā, un šīs vizītes organizēšanu uzņēmies Korejas Republikas goda konsuls Latvijā Jānis Krūmiņš. Korejas valdība vēlas turpināt finansēt mācības studentiem no Latvijas.

Eui Sok Čajs informēja G.Ulmani par aprīlī notiekošajām Korejas Republikas parlamenta vēlēšanām, kā rezultātā Latvijas Valsts prezidenta paredzētā vizīte šajā pavasarī nav iespējama. Vēstnieks izteica cerību, ka Latvijas Valsts prezidentam būs pieņemams apmeklēt Dienvidkoreju šā gada nogalē vai nākamā gada sākumā. Guntis Ulmanis lūdza nodot sveicienus Korejas Republikas prezidentam un izteica priekšlikumu prezidentam apmeklēt Latviju.

Sarunas gaitā tika pievērsta uzmanība situācijai Dienvidaustrumāzijas reģionā, kā arī Eiropas Savienības un ASEAN valstu attiecībām.

Valsts prezidenta preses dienests
Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!