• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts meža dienesta 1995. gada 28. decembra rīkojums Nr. 130 "Kokmateriālu uzmērīšanas un kvalitātes vērtēšanas licenču izsniegšanas kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.02.1996., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39062

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrijas Autoceļu departamenta informācija

Par pārvadājumu tarifa maiņu

Vēl šajā numurā

21.02.1996., Nr. 33

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts meža dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 130

Pieņemts: 28.12.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts meža dienesta 28.12.95. rīkojums nr. 130
(ar grozījumiem, kas izdarīti ar VMD 08.02.96. rīkojumu nr. 10)

Kokmateriālu uzmērīšanas un kvalitātes vērtēšanas licenču izsniegšanas kārtība

Izdots saskaņā ar likuma “Par uzņēmējdarbību” 32. pantu
un Ministru kabineta noteikumiem nr. 321 “Noteikumi par uzņēmējdarbības ierobežojumiem”

1. Lietotie termini

Kokmateriālu uzmērīšanas un kvalitātes vērtēšanas licence — kvalifikācijas dokuments, kas apliecina kokmateriālu uzmērītāja — vērtētāja profesionālo sagatavotību un dod tiesības kokmateriālu uzmērītājam — vērtētājam patstāvīgi nodarboties ar kokmateriālu uzmērīšanu un kvalitātes vērtēšanu.

Kokmateriālu uzmērītājs — vērtētājs — fiziska persona, kura ir saņēmusi kokmateriālu uzmērīšanas un kvalitātes vērtēšanas licenci.

Licences saņēmējs — fiziska persona, kura ir ieguvusi augstāko vai vidējo speciālo izglītību mežsaimniecības, mežizstrādes vai kokapstrādes specialitātēs, prot valsts valodu atbilstoši Valodu likumā paredzētajām trešās pakāpes prasībām, ir saņēmusi sertifikātu par LLU Meža fakultātes kokmateriālu uzmērītāja — vērtētāja sagatavošanas kursu beigšanu un atbilst citām licenču izsniegšanas kārtības prasībām.

 

2. Vispārīgie noteikumi

2.1. Kokmateriālu uzmērīšanas un kvalitātes vērtēšanas licencēšana ir kokmateriālu uzmērītāja — vērtētāja teorētiskā un praktiskās sagatavotības un profesionālo iemaņu novērtēšana un atzīšana.

2.2. Šīs kārtības ievērošana ir saistoša visiem uzņēmējiem, fiziskām un juridiskām personām, kuras nodarbojas ar uzņēmējdarbību kokmateriālu uzmērīšanā un kvalitātes vērtēšanā.

2.3. Licences kokmateriālu uzmērīšanai un kvalitātes vērtēšanai izsniedz Valsts meža dienesta iecelta licencēšanas komisija. Komisija sastāv no pieciem locekļiem. Licencēšanas komisiju uz vienu gadu izveido un apstiprina meža valsts ministrs.

2.4. Licencēšanas komisija darbojas saskaņā ar šo kārtību.

2.5. Licences izsniedz uz 5 gadiem.

2.6. Licenci var saņemt personas, kuras:

2.6.1. ieguvušas augstāko vai vidējo speciālo izglītību mežsaimniecības, mežizstrādes vai kokapstrādes specialitātēs;

2.6.2. prot valsts valodu atbilstoši Valodu likumā paredzētajām trešās pakāpes prasībām;

2.6.3. saņēmušas sertifikātu par LLU Meža fakultātes kokmateriālu uzmērītāja — vērtētāja sagatavošanas kursu beigšanu;

2.6.4. nav sodītas par tīšiem noziegumiem, izņemot reabilitētās personas;

2.6.5. nav atbrīvotas no amata ar tiesas spriedumu krimināllietā;

2.6.6. rīcībspēja nav ierobežota likumā noteiktajā kārtībā.

2.7. Licence tiek izsniegta, ja licences saņēmējs ir samaksājis valsts nodevu saskaņā ar Ministru kabineta 1995. gada 31. marta noteikumiem nr. 77 “Noteikumi par valsts nodevu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu atsevišķiem uzņēmējdarbības veidiem”.

2.8. Licences saņēmējam ir pienākums iesūtīt VMD līdz katra tekošā mēneša 15. datumam informāciju par iepriekšējā mēnesī uzmērīto eksportējamo preci. Informācijā jānorāda preces nosaukums, preces daudzums, importētāja valsts un eksportētājs.

 

3. Licences saņēmēju apmācība

3.1. Licences saņēmēju par maksu apmāca LLU Meža fakultāte saskaņā ar speciālu apmācību programmu, kura tiek izstrādāta kopīgi ar meža nozaru asociācijām. Apmācību programma tiek saskaņota ar VMD.

3.2. Licences saņēmējs, kas sekmīgi beidzis apmācību programmu, saņem sertifikātu.

 

4. Licences saņemšanas kārtība

4.1. Licences saņēmējs iesniedz licencēšanas komisijai:

4.1.1. rakstisku pieteikumu;

4.1.2. izglītību apliecinošu dokumentu;

4.1.3. dokumentu, kas apliecina valsts valodas prasmi;

4.1.4. pierādījumu par Ministru kabineta noteiktās valsts nodevas samaksu.

4.2. Licence tiek izsniegta par noteiktu maksu. Licences saņēmējam ir jāapmaksā izdevumi, kas radušies licencēšanas komisijai. Licencēšanas komisijas maksas pakalpojumus nosaka licencēšanas komisija un apstiprina VMD.

4.3. Licencēšanas komisijai jāizskata pieteikums un jāpieņem lēmums par licences izsniegšanu vai jāsniedz motivēts atteikums ne vēlāk kā 30 dienas no pieteikuma saņemšanas dienas.

4.4. Ja iesniegtajos dokumentos nav pietiekamu ziņu jautājuma objektīvai izlemšanai, licencēšanas komisijai trīs dienu laikā pēc komisijas sēdes jānosūta licences saņēmējam attiecīgs paziņojums, kurā jāpieprasa vajadzīgās ziņas un dokumenti. Laika periods no paziņojuma izsūtīšanas dienas līdz papildu informācijas un dokumentu saņemšanas dienai pieteikuma izskatīšanas termiņā netiek ieskaitīts.

4.5. Ja desmit dienu laikā pēc minētā paziņojuma saņemšanas licences saņēmējs nav sniedzis vajadzīgas ziņas vai dokumentus, tad pieteikums netiek izskatīts un to nosūta atpakaļ. Atkārtotu pieteikumu var iesniegt tikai pēc visu paziņojumā minēto trūkumu novēršanas.

4.6. Atkārtotas licences saņemšanai licences saņēmējam jāiesniedz licencēšanas komisijai:

4.6.1. rakstisks pieteikums;

4.6.2. izsniegtās licences oriģināls;

4.6.3. pārskats par iepriekšējā perioda darbu kokmateriālu uzmērīšanas un kvalitātes vērtēšanā.

4.7. Nozaudēšanas gadījumā licence tiek atzīta par spēkā neesošu ar licencēšanas komisijas lēmumu. Šajā gadījumā atkārtota licence tiek izsniegta saskaņā ar šīs kārtības 4.1. un 4.2. punktiem.

4.8. Kokmateriālu uzmērītājam un kvalitātes vērtētājam jālieto numurēts personīgs spiedogs, kas izgatavots pēc VMD apstiprināta parauga. Spiedoga numurs atbilst licences numuram.

 

5. Licencēšanas dokumentu uzskaite un glabāšana

5.1. Izsniegto licenču uzskaiti veic un par to atbild licencēšanas komisija.

5.2. Par licences lietošanu ir atbildīgs licences saņēmējs. Licenci nedrīkst nodot citām personām.

 

6. Licencētās uzņēmējdarbības kontrole un atbildība

6.1. Licences saņēmējs ir atbildīgs par konvenciju un starpvalstu līgumu, Latvijas Republikas likumdošanas aktu, šīs kārtības un citu normatīvo dokumentu prasību ievērošanu attiecībā uz uzņēmējdarbību, kura norādīta izsniegtajā licencē.

6.2. Licencēšanas komisija licenci anulē, ja:

6.2.1. licences saņēmējs gada laikā pēc tās saņemšanas nav uzsācis licencēto uzņēmējdarbību;

6.2.2. iesniegtās ziņas, uz kuru pamata izsniegta licence, neatbilst īstenībai;

6.2.3. licences saņēmējs pārkāpis likumus vai citus tiesību aktus.

6.3. Par licences anulēšanu tās licences saņēmējs tiek informēts rakstiski ne vēlāk kā 10 dienas pēc šāda lēmuma pieņemšanas. Licences saņēmējam nekavējoši jāpārtrauc licencē norādītā uzņēmējdarbība un licence jānodod licencēšanas komisijai.

6.4. Strīdus jautājumus starp licences saņēmēju un licencēšanas komisiju izskata likumdošanā noteiktā kārtībā.

6.7. Par kokmateriālu uzmērīšanu un kvalitātes vērtēšanu bez licences, kā arī par šādas uzņēmējdarbības turpināšanu pēc licences anulēšanas vai tās termiņa izbeigšanās iestājas likumdošanā paredzētā atbildība.

 

Nobeiguma noteikumi

1. Kārtība stājas spēkā ar 1996.gada 1.janvāri.

2. Ar 1996.gada 1.janvāri atzīt par spēku zaudējušu 12.05.1994. rakstu nr.4.4.-4/209.

3. Personas, kurām līdz 01.01.96. piešķirta kokmateriālu eksperta kvalifikācija un kuras reģistrējušas savu zīmogu VMD, var turpināt savu līdzšinējo darbību kokmateriālu uzmērīšanā un kvalitātes vērtēšanā līdz 1996.gada 1.maijam.

4. Personas, kuru izglītība un specialitāte neatbilst šīs kārtības 2.6.1. punktam, bet kuras līdz 01.01.96. ir ieguvušas kokmateriālu eksperta kvalifikāciju, reģistrējušas savus zīmogus VMD un darbojušās kokmateriālu uzmērīšanā un kvalitātes vērtēšanā, izņēmuma kārtā var iegūt licenci, izejot licences pretendenta apmācību pēc 1996.g. apstiprinātās programmas, ievērojot šīs kārtības 3.1. un 3.2. punktu. Minētām personām licencēšanas komisijai jāiesniedz pārskats par iepriekšējo periodu. Pārskata saturu nosaka licencēšanas komisija.

Meža valsts ministrs A.Ozols

 

Izceltais teksts ir ar Valsts meža dienesta 08.02.96. rīkojumu nr.10 izdarītie grozījumi.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!