• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Baltijas valstu satiksmes ministri - Tallinā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.1996., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38953

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Padomes ģenerālsekretārs - Latvijā

Vēl šajā numurā

16.02.1996., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

Baltijas valstu satiksmes ministri — Tallinā

13. un 14. februārī Igaunijas galvaspilsētā 18. reizi tikās triju Baltijas valstu satiksmes ministri. Latvijas Republikas delegāciju vadīja un tikšanās dokumentus parakstīja satiksmes ministrs Vilis Krištopans. Vēl Latvijas delegācijā darbojās Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Uldis Pētersons, ministra padomniece Regīna Svirska un Autoceļu departamenta direktors Tālis Straume.

Tikšanās galvenā tēma bija Baltijas valstu kopīgas transporta telpas izveide un ar to saistītās problēmas. Panākta vienošanās vairākos jautājumos — nolemts apstiprināt Baltijas Ministru padomes Transporta un sakaru vecāko dienesta personu komitejas (TSVDPK) darba plānu 1996. gadam; apstiprināt darbības plānu, lai samazinātu laiku, kas nepieciešams Baltijas valstu savstarpējo robežu šķērsošanai, šo plānu jau apstiprinājusi Baltijas muitas, robežsardzes, transporta, sakaru un finansu vecāko dienesta personu komiteju kopīgā sēde 25., 26. janvārī; lai veiksmīgāk risinātu uzdevumus, kas saistās ar gaidāmo iestāšanos Eiropas Savienībā, atzīts par lietderīgu sagatavot konsultācijas kopā ar TSVDPK, nodibinot kopīgas darba grupas un rīkojot koordinējošus seminārus; pamudināt TSVDPK līdz 1996. gada 1. maijam apstiprināt statistisko datu sarakstu regulārai informācijas apmaiņai starp Baltijas valstu satiksmes ministrijām; pamudināt TSVDPK izskatīt un, ja nepieciešams, mainīt darba grupu sastāvus, kuras tika nodibinātas Baltijas valstu satiksmes un transporta ministru tikšanās reizē 1995. gada 6. un 7. jūlijā Palangā (Lietuva), kā arī noklausīties grupu vadītāju ziņojumus par veikto darbu nākošajā ministru tikšanās reizē; regulāri rīkot Baltijas valstu satiksmes un transporta ministru tikšanās.

Apspriedē tika pieņemtas trīs rezolūcijas: par turpmāko sadarbību, lai attīstītu starptautisko transporta koridoru nr.1 (ietver “Via Baltica” projektu); par turpmāko kopīgas transporta apdrošināšanas attīstību; par transporta infrastruktūras lietotāju un transporta apdrošināšanas iemaksu harmonizēšanu.

Tikšanās dalībnieki apmeklēja Mugas ostu — lielāko tirdzniecības ostu Igaunijā, kā arī Tallinas pasažieru ostas jauno ēku, caur kuru, pēc jaunākajiem datiem, ar kuģiem ceļojumos uz un no Helsinkiem (80% no pasažieru kopskaita) un Stokholmu (20%) gada laikā dodas 3–4 miljoni pasažieru.

Baltijas valstu satiksmes ministrus pieņēma Igaunijas premjerministrs Tīts Vehi. Lietuvas delegāciju vadīja transporta ministrs Jons Birzišķis, Igaunijas delegāciju — transporta un satiksmes ministrs Kalevs Kuks. Nākamā Baltijas satiksmes un transporta ministru tikšanās paredzēta Rīgā šā gada augustā.

Satiksmes ministrijas
preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!