• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Ministru prezidenta - Zviedrijas vēstnieks Iekšlietu ministrijai Francijas dāvana Par vīzām uz Beļģiju un Nīderlandi Tieslietu ministrs - Liepājā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.02.1996., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38940

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dāņu parlamentārieši - pēc vizītes

Vēl šajā numurā

14.02.1996., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA, MINISTRIJU ZIŅAS

Pie Ministru prezidenta — Zviedrijas vēstnieks

Vakar, 13. februārī, pie Ministru prezidenta Andra Šķēles viesojās Zviedrijas vēstnieks Latvijā Andreass Adāls.

Ministru prezidents iepazīstināja viesi ar plānotās ekonomiskās reformas galvenajiem virzieniem un pārrunāja Zviedrijas uzņēmēju investīciju paplašināšanas iespējas.

A.Adāls apliecināja, ka Zviedrija arī turpmāk atbalstīs Latvijas integrāciju Eiropas un transatlantijas ekonomiskajās un drošības struktūrās.

Tika pārrunāta iespēja atklāt prāmja satiksmi starp Rīgu un kādu no Zviedrijas ostām.

Valdības preses dienests

Iekšlietu ministrijai Francijas dāvana

Vakar, 13. februārī, Francijas vēstniece Latvijā Žanna Debenē nodeva Iekšlietu ministrijai Francijas valdības dāvinājumu — portatīvās radiostacijas, bāzes, staciju, modernus kompjūterus un citu aparatūru — 250 tūkstošu franku vērtībā. Paredzēts, ka aparatūru savā darbā izmantos Latvijas Kriminālpolicijas pārvaldes Narkomānijas apkarošanas biroja darbinieki.

Dāvinājumu saņēma LR iekšlietu ministrs Dainis Turlais. Dāvinājuma pasniegšanas ceremonijā piedalījās arī citas Iekšlietu ministrijas amatpersonas.

IeM preses centrs

Par vīzām uz Beļģiju un Nīderlandi

Pirmdien, 12. februārī, Latvijas Republikas Ārlietu ministrija saņēma notu no Vācijas vēstniecības Latvijā, kurā tā tiek informēta, ka Vācijas vēstniecība Rīgā pārtrauc vīzu izsniegšanu braucieniem uz Beļģiju un Nīderlandi. Vīzu izsniegšana uz minētajām valstīm, pamatojoties uz bilaterālo vienošanos tā dēvēto Šengenas līguma valstu starpā, kas līdz šim notika ar Vācijas vēstniecības starpniecību, tiek pārtraukta.

Notā teikts, ka pašlaik vīzas braucieniem uz Beļģiju un Nīderlandi būtu jāsaņem minēto valstu vēstniecībās, kas atrodas tuvāko kaimiņvalstu teritorijā (Latvijai tās ir Beļģijas un Nīderlandes vēstniecības Stokholmā).

Vīzas braucieniem uz Spāniju un Luksemburgu joprojām varēs saņemt Vācijas vēstniecībā.

ĀM preses centrs

Tieslietu ministrs — Liepājā

Piektdien, 9.februārī, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs savā pirmajā darba vizītē apmeklēja Liepāju, lai risinātu ar tiesu reformu saistītos jautājumus. Tiekoties ar Kurzemes apgabaltiesas priekšsēdētāju Astrīdu Bērziņu, Liepājas pilsētas tiesas priekšsēdētāju Birutu Ķeiri un Liepājas rajona tiesas priekšsēdētāju Ilgvaru Jaunģelži, ministrs apsprieda tiesnešu un tehniskā personāla komplektēšanas problēmas, sadarbības iespējas ar pašvaldībām, tiesu materiāli tehnisko nodrošinājumu, kā arī 1996.gada valsts budžeta projektā paredzēto finansējumu.

Ar tiesu darbu saistītās problēmas tika pārrunātas arī ar Liepājas pilsētas domes deputātiem. Vizītes ietvaros tieslietu ministrs apskatīja Kurzemes apgabaltiesai paredzēto, pašlaik remontējamo ēku, kurā tiesa varētu uzsākt darbu jūnijā, bet pilnībā — līdz gada beigām.

Andris Vitenburgs,
Tieslietu ministrijas preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!