• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dāņu parlamentārieši - pēc vizītes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.02.1996., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38927

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Savienības ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Ginters Ervīns Veiss (Günter Ervin Weiss)

Vēl šajā numurā

14.02.1996., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

Dāņu parlamentārieši — pēc vizītes

Vakarrīt Dānijas Karalistes Folketinga (parlamenta) prezidijs vispirms apmeklēja savas valsts vēstniecību Rīgā. Pēc tam viesi tikās ar Saeimas Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas locekļiem, kā arī ar Finansu un budžeta (nodokļu) komisijas priekšsēdētāju, finansu ministru Aivaru Kreitusu. Bet pēcpusdienā — pirms Vecrīgas apskates un izlidošanas uz Tallinu — Saeimas namā notika preses konference.

Erlings Olsens sacīja, ka Folketinga prezidija vizītei bijuši četri pamatmērķi: sastapties ar kolēģiem Latvijas Saeimā — līdztekus kontaktiem abu valstu valdību līmenī; apliecināt dāņu gribu atbalstīt Latviju, lai tā kļūtu par pilntiesīgu Eiropas Savienības locekli un vēlāk arī par NATO dalībvalsti; izteikt pateicību par Latvijas līdzdalību dāņu militārajos spēkos, kam veicama miera nodrošināšanas misija bijušajā Dienvidslāvijā; noskaidrot iespējamās abu valstu turpmākās sadarbības jomas. Divu dienu laikā, tiekoties ar Latvijas valsts vadītājiem un Saeimas deputātiem, izkristalizējušies skaidrāki priekš-stati gan par Latvijā paveikto, gan par grūtībām, kas vēl pārvaramas radikālo pārveidojumu ceļā. Pēc E.Olsena vārdiem, dāņu parlamenta vadība atgriezīsies mājās, optimistiski raugoties uz situāciju Latvijā.

Mintauts Ducmanis,
“LV” Saeimas un valdības
lietu redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!