• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc profesionālajām mācībām Amerikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.1996., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38772

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc trešās konsultatīvās tikšanās Maskavā

Vēl šajā numurā

02.02.1996., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

Pēc profesionālajām mācībām Amerikā

Vakar, 1.februārī, ASV vēstnieks Latvijā Lerijs Nepers (Larry C.Napper) un ASV Starptautiskās attīstības aģentūras (USAID) pārstāvis Hovards Hendlers (Howard R.Handler) vēstnieka rezidencē pieņēma 38 latviešus, kas Savienotajās Valstīs sekmīgi pabeiguši īstermiņa profesionālās apmācības kursu, ko sponsorēja Starptautiskās attīstības aģentūra.

1992.gadā šī aģentūra ierosināja īpašu profesionālo apmācību projektu Eiropas valstīm un sagādāja tā finansiālo nodrošinājumu. Projekta galvenais mērķis ir sniegt plašas profesionālās zināšanas un iemaņas, lai atbalstītu demokratizācijas procesus, uzņēmēja darbību, valstu ekonomiku un uzlabotu dzīves apstākļus Latvijā pašreizējā pārejas posmā. Pērn projekta ietvaros tika piedāvāts apmācību kurss pusotram desmitam sabiedrisko un privāto institūciju pārstāvju, kas strādā ekonomikas, investīciju sekmēšanas, juridisko reformu, vides aizsardzības, ekonomikas, sabiedriskās administrācijas un veselības aizsardzības jomā. Savukārt 23 mazā biznesa uzņēmumu īpašnieki un vadītāji apguva uzņēmējdarbības vadīšanas iemaņas. Kopš 1992.gada abās programmās mācību kursu beiguši 83 cilvēki.

Vakar pieņemšanā piedalījās arī vairāki Latvijas Republikas valdības locekļi un masu informācijas līdzekļu pārstāvji. Nepiespiestā domu apmaiņā izskanēja atziņa, ka šāds ietekmīgās Rietumu lielvalsts — ASV — palīdzības veids Latvijai ir visefektīvākais, jo tieši profesionālā kvalifikācija un iemaņas galarezultātā ir visdrošākais ikviena projekta sekmju garants.

"LV" informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!