• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc trešās konsultatīvās tikšanās Maskavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.1996., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38771

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.28

Par Ministru prezidenta vietas izpildītāja iecelšanu

Vēl šajā numurā

02.02.1996., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

Pēc trešās konsultatīvās tikšanās Maskavā

Vakar, 1.februārī, Maskavā LR Ārlietu ministrijas valsts sekretārs M.Riekstiņš tikās ar Krievijas Federācijas ārlietu ministra vietnieku S.Krilovu. Tā ir jau trešā abu valstu ārlietu ministriju konsultatīvā tikšanās.

Sarunu gaitā tika skarti aktuāli divpusējie jautājumi, tajā skaitā Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas darba uzsākšana, robežjautājumi, noslēgto līgumu izpildes gaita, armijas izvešanas līgumu īstenošana, konsultatīvie jautājumi, kā arī reģionālās un Eiropas drošības aspekti.

Apspriežot jaunizveidotās Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas turpmākā darba prioritātes, puses vienojās par abu valstu delegāciju vadītāju tikšanos Rīgā šī mēneša beigās vai marta sākumā. Tikšanās datumi tiks precizēti. Cita starpā pārrunāta arī abu valstu augstāko amatpersonu vizīšu nepieciešamība.

Runājot par abām kaimiņvalstīm aktuālo robežjautājumu, LR ĀM valsts sekretārs M.Riekstiņš informēja par Latvijas līdzšinējo nostāju sarunās par robežu, kā arī uzklausīja KF ĀM viedokli šajā jautājumā.

Domu apmaiņā par armijas izvešanas līgumu īstenošanu Latvijas delegācija informēja par valdības pieņemtajiem lēmumiem attiecībā uz KF atvaļinātajiem militārajiem pensionāriem un izteica cerību par šī jautājuma drīzāku atrisināšanu.

Abas puses atzina nepieciešamību paplašināt starp valstīm noslēgto līgumu bāzi ekonomiskajā, transporta, sociālajā un finansu jomā.

Ministriju pārstāvji vienojās, ka nav pieļaujama situācija, ka abu valstu attiecības ietekmētu atsevišķi paziņojumi, jo ārlietu ministrijas ir oficiāla viedokļa paudējas svarīgākajos starpvalstu jautājumos.

Puses apmainījās viedokļiem par Eiropas drošības aspektiem. Latvijas puse izklāstīja savu nostāju attiecībā uz integrēšanos Eiropas un transatlantiskajās struktūrās. Krievijas puse pauda savu negatīvo attieksmi pret NATO paplašināšanos un ierosināja veikt divpusējas konsultācijas par Eiropas drošības modeļa izstrādi EDSO ietvaros, kā arī konsultēties par BJVP darbu.

Abas puses augstu novērtēja atklāto viedokļu apmaiņu un iespēju pārrunāt divpusējo attiecību jautājumus, kas sekmētu labāku abpusēju sapratni, kura ir nepieciešama tālāku stabilu kaimiņattiecību veidošanā.

ĀM preses centrs

Pēc profesionālajām mācībām Amerikā

Vakar, 1.februārī, ASV vēstnieks Latvijā Lerijs Nepers (Larry C.Napper) un ASV Starptautiskās attīstības aģentūras (USAID) pārstāvis Hovards Hendlers (Howard R.Handler) vēstnieka rezidencē pieņēma 38 latviešus, kas Savienotajās Valstīs sekmīgi pabeiguši īstermiņa profesionālās apmācības kursu, ko sponsorēja Starptautiskās attīstības aģentūra.

1992.gadā šī aģentūra ierosināja īpašu profesionālo apmācību projektu Eiropas valstīm un sagādāja tā finansiālo nodrošinājumu. Projekta galvenais mērķis ir sniegt plašas profesionālās zināšanas un iemaņas, lai atbalstītu demokratizācijas procesus, uzņēmēja darbību, valstu ekonomiku un uzlabotu dzīves apstākļus Latvijā pašreizējā pārejas posmā. Pērn projekta ietvaros tika piedāvāts apmācību kurss pusotram desmitam sabiedrisko un privāto institūciju pārstāvju, kas strādā ekonomikas, investīciju sekmēšanas, juridisko reformu, vides aizsardzības, ekonomikas, sabiedriskās administrācijas un veselības aizsardzības jomā. Savukārt 23 mazā biznesa uzņēmumu īpašnieki un vadītāji apguva uzņēmējdarbības vadīšanas iemaņas. Kopš 1992.gada abās programmās mācību kursu beiguši 83 cilvēki.

Vakar pieņemšanā piedalījās arī vairāki Latvijas Republikas valdības locekļi un masu informācijas līdzekļu pārstāvji. Nepiespiestā domu apmaiņā izskanēja atziņa, ka šāds ietekmīgās Rietumu lielvalsts — ASV — palīdzības veids Latvijai ir visefektīvākais, jo tieši profesionālā kvalifikācija un iemaņas galarezultātā ir visdrošākais ikviena projekta sekmju garants.

"LV" informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!