• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs - Inčukalna gāzes krātuvē Pie ekonomikas ministra - par "Latvenergo". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.1996., Nr. 18/19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38752

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz tikšanos Maskavā

Vēl šajā numurā

01.02.1996., Nr. 18/19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministriju ziņas

Ekonomikas ministrs —
Inčukalna gāzes krātuvē

Trešdien, 31. janvārī, ekonomikas ministrs Guntars Krasts, turpinot iepazīšanos ar enerģētikas nozares nozīmīgākajiem uzņēmumiem, apmeklēja Inčukalna gāzes krātuvi. Viņš iepazinās ar šī uzņēmuma darbību, kā arī ar uzņēmuma un nozares vadītājiem apsprieda gan pazemes gāzes krātuves, gan visas nozares turpmākās attīstības problēmas.

Šajā sarunā piedalījās akciju sabiedrības “Latvijas gāze” prezidents Adrians Dāvis, valsts akciju sabiedrības “Latvenergo” prezidents Edgars Birkāns, Inčukalna pazemes gāzes krātuves direktors Ziedonis Blumbergs un viņa vietnieks Roberts Āboltiņš, Ministru kabineta padomnieks enerģētikas jautājumos un akciju sabiedrības “Latvijas gāze” padomes priekšsēdētājs Juris Luns, ekonomikas ministra padomnieks enerģētikas jautājumos Juris Ozoliņš un Ekonomikas ministrijas Enerģētikas departamenta direktors Aleksandrs Ošs.

Adrians Dāvis iepazīstināja ar pašreizējo situāciju Eiropas gāzes tirgū un tā perspektīvajām attīstības tendencēm, kā arī raksturoja akciju sabiedrības “Latvijas gāze” pašreizējo ekonomisko situāciju un tālāko attīstības programmu. Savukārt Ziedonis Blumbergs pastāstīja par sava uzņēmuma veikumu aizvadītajos četros gados, kopš Inčukalna gāzes krātuve pārgājusi Latvijas valsts īpašumā, kā arī iepazīstināja ar uzņēmuma darbības galvenajām problēmām un turpmākajiem plāniem.

Kā atzina tikšanās dalībnieki, Latvijas valstī ir izveidota tāda gāzes infrastruktūra, kas patērētājiem garantē stabilu un drošu gāzes piegādi. Tomēr galvenā problēma Latvijas enerģētikas nozarē pašlaik ir debitoru parādi.

Pie ekonomikas ministra —
par "Latvenergo"

Vakar, 31.janvārī, uz sarunu pie ekonomikas ministra Guntara Krasta bija ieradušies valsts akciju sabiedrības “Latvenergo” valdes locekļi — finansu direktors un viceprezidents Ivars Vilnītis un “Latvenergo” ražošanas direktors Romalds Leveika, kuri akciju sabiedrības “Latvenergo” valdes sēdē 26.janvārī neatbalstīja lēmumu parakstīt kredītlīgumu ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku par aizdevumu Daugavas hidroelektrostaciju rekonstrukcijai.

Viņi ekonomikas ministru G.Krastu iepazīstināja ar saviem argumentiem šajā jautājumā, kā arī iesniedza aprēķinus par šāda kredīta lietderību. Kā uzsvēra Ivars Vilnītis, šo projektu viņi abi neatbalstot nevis politisku motīvu dēļ, kā tas dažviet izskanējis presē, bet gan vadoties no uzņēmuma reālajām iespējām un valsts pašreizējās ekonomiskās situācijas.

Ekonomikas ministrs kredītlīguma oponentiem apsolīja, ka rūpīgi iepazīsies ar iesniegtajiem materiāliem un izvērtēs tos. Guntars Krasts pauda viedokli, ka šie materiāli radīs papildu fonu līdzšinējai informācijai un ka tieši tas līdz šim laikam pietrūcis.

Sarunā piedalījās arī akciju sabiedrības “Latvenergo” prezidents Edgars Birkāns. Viņš informēja ekonomikas ministru Guntaru Krastu, ka trešdien, 31.janvārī, notikusi akciju sabiedrības padomes sēde, kurā tika atbalstīts valdes lēmums parakstīt kredītlīgumu ar ERAB.

Ieva Jākobsone,
EM preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!