• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Frakciju iesniegumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.01.1996., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38621

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija, paziņojumi

Vēl šajā numurā

23.01.1996., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Frakciju iesniegumi

Dokuments nr. 245

Par bijušās Valsts drošības komitejas dokumentiem

LR 6. Saeimas Prezidijam

LNNK un LZP frakcijas deputāti iesniedz likuma projektu Grozījumi likumā “Par bijušās Valsts drošības komitejas dokumentu saglabāšanu, izmantošanu un personu sadarbības fakta ar VDK konstatēšanu””.

1996. gada 17. janvārī LNNK un LZP frakcijas vārdā,— A.Seile

Likumprojekts

par grozījumiem Latvijas Republikas likumā

“Par bijušās Valsts drošības komitejas dokumentu saglabāšanu, izmantošanu un personu sadarbības fakta ar VDK konstatēšanu”

Izdarīt likumā “Par bijušās Valsts drošības komitejas dokumentu saglabāšanu, izmantošanu un personu sadarbības fakta ar VDK konstatēšanu” šādus grozījumus:

1. Papildināt likumu ar 18.1., 18.2., 18.3. pantu šādā redakcijā:

“18.1. pants. Ne vēlāk kā mēneša laikā pēc šā likuma panta spēkā stāšanās dienas Totalitārisma seku dokumentēšanas centrs oficiālajā laikrakstā publicē visu to personu vārdus, uzvārdus un dzimšanas gadus, par kurām Totalitārisma seku dokumentēšanas centra rīcībā, Valsts arhīvā, vai citās valsts glabātavās ir dokumenti, kas liecina, ka minētās personas ir bijušas VDK darbinieki vai informatori, un kuras kandidējušas vai kandidē Saeimas vai pašvaldību vēlēšanās, vai ieņēmušas vai ieņem amatus, kuros saskaņā ar likumiem ir aizliegts būt VDK darbiniekiem vai informatoriem. Publicēšanas kārtību nosaka tieslietu ministrs.

18.2. pants. Ne vēlāk kā divu mēnešu laikā pēc šā likuma panta spēkā stāšanās dienas Latvijas Republikas Iedzīvotāju reģistrā reģistrētajām personām, kuras bijušas VDK darbinieki vai informatori, ir pienākums par savu sadarbību ar VDK rakstiski paziņot Totalitārisma seku dokumentēšanas centram. Pēc šā termiņa izbeigšanās mēneša laikā Totalitārisma seku dokumentēšanas centrs oficiālajā laikrakstā publicē visu to personu vārdus, uzvārdus un dzimšanas gadus, par kurām Totalitārisma seku dokumentēšanas centra rīcībā, Valsts arhīvā vai citās glabātavās ir dokumenti, kas liecina, ka minētās personas ir bijušas VDK darbinieki vai informatori, un kuras noteiktajā termiņā nav rakstiski paziņojušas Totalitārisma seku dokumentēšanas centram par savu sadarbību ar VDK. Publicēšanas kārtību nosaka tieslietu ministrs.

18.3. pants. To VDK darbinieku vai informatoru vārdus, uzvārdus un dzimšanas gadus, kuri par savu sadarbību ar VDK likumā noteiktajā termiņā rakstiski paziņojuši Totalitārisma seku dokumentēšanas centram, Totalitārisma seku dokumentēšanas centrs publicē oficiālā sarakstā tādā gadījumā, ja minētās personas kandidē Saeimas vai pašvaldību vēlēšanās vai stājušās amatos, kuros saskaņā ar likumiem ir aizliegts būt VDK darbiniekiem vai informatoriem.”

Likums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas.

Iesniedz 6. Saeimas deputāti: A. Seile, J. Kalviņš, J. Dobelis,

P. Tabūns, A. Lambergs

Dokuments nr. 246

Par Saeimas Nacionālās drošības komisijas atsevišķu deputātu atsaukšanu

LR Saeimas Prezidijam

Lūdzam Saeimas 1996. gada 18. janvāra plenārsēdes darba kārtībā iekļaut jautājumu “Par Saeimas Nacionālās drošības komisijas 8 deputātu atsaukšanu”.

Saeimas deputāti: O. Kostanda, J. Mauliņš, E. Grīnbergs, K. Čerāns, G.Gannusa, E. Zelgalvis, I. Liepa, J. Strods,

1996. gada 18. janvārī O. Dunkers, M. Rudzītis

Lēmuma projekts

Iesniedz frakcija Latvijai

Sakarā ar Saeimas Nacionālās drošības komisijas sēžu kavējumiem Saeima nolemj:

Atsaukt no Saeimas Nacionālās drošības komisijas šādus deputātus:

Saeimas deputāti: O. Kostanda, J. Mauliņš, J. Strods, E. Grīnbergs, K.Čerāns, G. Gannusa, E Zelgalvis, I. Liepa, M. Rudzītis, J. Kazāks

1. Andreju Krastiņu;

2. Andreju Panteļējevu;

3. Jāni Ādamsonu;

4. Antonu Seikstu;

5. Vili Krištopanu;

6. Aivaru Kreitusu;

7. Ernestu Jurkānu;

8. Daini Turlo.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!