• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents -- pie Valsts kontroles darbiniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.01.1996., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38365

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jaunizveidotie, darbību pārkārtojušie un darbību izbeigušie uzņēmumi

Vēl šajā numurā

05.01.1996., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents -- pie Valsts kontroles darbiniekiem

Vakar, 4. janvārī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis apmeklēja Valsts kontroli, kur viņš piedalījās Valsts kontroles gada pārskata sēdē, kurā valsts kontrolieris Raits Černajs informēja klātesošos par galvenajiem kontroles virzieniem un problēmām 1995.gadā.

Raits Černajs norādīja uz nepieciešamību papildus jau esošajiem diviem Valsts saimnieciskās darbības revīziju un Valsts budžeta revīziju departamentiem izveidot arī Privatizācijas procesa kontroles un Valsts pārvaldes kontroles departamentus. Raits Černajs atzīmēja, ka daudzās iedzīvotāju sūdzības un izlases veidā veiktās tematiskās pārbaudes apstiprina pašvaldību finansu vadības kontroles nepieciešamību. Valsts kontrolieris uzsvēra, ka nepieciešams radīt iekšējo finansu kontroli katrā iestādē un uzņēmumā.

Valsts prezidents Guntis Ulmanis uzklausīja revidentu jautājumus un vēlmes. Savā uzrunā viņš atzīmēja, ka procesi, kas tagad skar Latviju, ir likumsakarīgi un raksturīgi daudzām Austrumeiropas valstīm.

Guntis Ulmanis uzsvēra, ka galvenā problēma ir atjaunot uzticību mūsu zemei no starptautiskā viedokļa. Guntis Ulmanis ar nožēlu konstatēja, ka banku krīze un "Latvijas Bankas" nepietiekamā komercbanku uzraudzība ir bijis tas faktors, kas šo uzticību ir iedragājis. Pēc prezidenta domām, lai likvidētu šīs krīzes sekas, valstij būs nepieciešami vismaz pieci gadi.

Lai sekmētu likumdošanas sakārtošanu, par ko iestājas arī Valsts kontrole, Guntis Ulmanis ierosināja Valsts kontrolei, izmantojot savu pārbaudēs un revīzijās gūto pieredzi, sagatavot likumprojektus vai nepieciešamo izmaiņu un grozījumu projektus un iesniegt tos Valsts prezidentam, kam ir likumdošanas iniciatīvas tiesības talākai to virzīšanai un izskatīšanu Saeimā. Likumdošanas sakārtošana atvieglotu darbu un palīdzētu orientēties daudzo jauno un veco likumu nomaiņā.

Nobeigumā Valsts prezidents novēlēja Valsts kontrolei kļūt stingrākai, principiālākai un noteiktākai savā darbībā. Viņš atzīmēja, ka Valsts kontroles funkcijas un nozīme turpmāk pieaugs, jo tā sāks vērtēt arī valsts iestāžu darbības lietderību, kas jo īpaši kļūst aktuāla, ieviešot taupības režīmu visās jomās.

Valsts prezidents Guntis Ulmanis informēja klātesošos, ka viņam tuvākajā laikā paredzēta tikšanās ar Ministru prezidentu Andri Šķēli, kuras laikā tiks pārrunāti ar kontroli saistītie jautājumi.

Valsts kontroles preses dienests

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!