• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija šodien sveic Zviedrijas Karaļnama pārstāvi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.1995., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38326

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kazahstānas un Malaizijas pilnvarotie pārstāvji Latvijā

Vēl šajā numurā

20.12.1995., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija šodien sveic Zviedrijas Karaļnama pārstāvi

Šodien, 20.decembrī, Latvijas Republikas galvaspilsētā ierodas Viņas Karaliskā Augstība princese Liliana. Augstā viešņa vada Zviedrijas delegāciju, kas piedalīsies Zviedrijas vēstniecības ēkas J.Alunāna ielā 7 svinīgā atklāšanas ceremonijā. Atklāšanā piedalīsies Latvijas Republikas Valsts prezidents Guntis Ulmanis, bet no Zviedrijas puses — Viņas Karaliskā Augstība princese Liliana, Zviedrijas rūpniecības ministrs Stens Hekšers (Sten Hecksher), Zviedrijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Andreass Adāls un citas augstas personas.

Zviedrijas delegācija Viņas Karaliskās Augstības princeses Lilianas vadībā Rīgā ierodas dienas vidū. No lidostas delegācija dosies uz Rīgas pili, kur tiksies ar Valsts prezidentu Gunti Ulmani, bet pēc ekskursijas pa Vecrīgu tā ieradīsies jaunajā vēstniecības ēkā, kur notiks svinīgā atklāšanas ceremonija. Pēc tam princese Liliana un citi Zviedrijas delegācijas locekļi tiksies ar žurnālistiem. Vakarā Viņas Karaliskā Augstība Princese Liliana un viņas vadītā delegācija dosies atceļā uz Stokholmu.

Viņas Karaliskā Augstība princese Liliana dzimusi 1915.gada 30.augustā Svansejā, Velsā. Viņa ir biznesmeņa Viljama Deivisa meita. Dažus gadus Liliana Deivisa bija laulībā ar aktieri Aivenu Kraigu. II pasaules kara laikā viņa strādāja rūpnīcā un gatavoja radioaparatūru Lielbritānijas kara flotes kuģiem. Viņa tāpat strādāja kara slimnīcās, kopjot ievainotos karavīrus.

1943.gadā Londonā Kraiga kundze iepazinās ar Zviedrijas princi Bertilu. Pagāja 33 gadi, un Liliana Kraiga un princis Bertils apprecējās. Tas notika 1976.gada 7.decembrī.

Princis Bertils ar princesi Lilianu dzīvo Solbakenas villā Stokholmā, taču vienlīdz labi viņiem patīk dzīvot arī savā mājā Francijā. Laulātie draugi ik gadus pāris nedēļas pavada arī savā Tilosandes mājā Hallandē, prinča Bertila hercogistē. Viņas Karaliskās Augstības princeses Lilianas, Zviedrijas Karaļnama pārstāves, ierašanās Latvijā ir vēl viens apliecinājums mūsu valstu tradicionāli labajām kaimiņattiecībām.

"LV" informācija

Foto: Zviedrijas vēstniecība Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!