• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pirmā pirmizrāde atdzimušajā Nacionālās Operas namā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.1995., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38278

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Spriedumu izskatīšana kasācijas kārtībā

Vēl šajā numurā

15.12.1995., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pirmā pirmizrāde atdzimušajā Nacionālās Operas namā

Senā dziesma par gaismas, uzticības un mīlestības nebeidzamo cīņu pret tumsu, naidu un nodevību, kas gadsimta sākumā ieguva jaunas skaņas Raiņa drāmā "Uguns un nakts" un pēc tās metiem tapušajā Jāņa Mediņa operā, sākusi ceturto attīstības loku uz Latvijas Nacionālās operas skatuves. Vakar, 14.decembrī, notika jauniestudējuma pirmizrāde. Pirmā kopš Baltā nama restaurācijas.

Šai vakarā Spīdolas lomā mirdzēja Solveiga Raja, Lāčplēsi atveidoja Heidelbergas operas solists Aleksandrs Poļakovs, Laimdotu — Lilija Greidāne, Kangaru — Kārlis Zariņš, Melno Bruņinieku — Vladimirs Okuņs. Turpmākajās izrādēs Spīdolas lomā varēs redzēt un dzirdēt arī Zigrīdu Krīgeri un Fredu Kalēju, Laimdotas lomā — Āriju Bronku, bet Lāčplēša loma uzticēta pavisam četriem solistiem. Operas jaunās mākslinieciskās versijas režisors un scenogrāfs ir Alvis Hermanis, kostīmu māksliniece — Večella Varslavāne, pie diriģenta pults — Aleksandrs Viļumanis.

Rainis — Jānis Mediņš — un mūsu visu mīlētie, tikai varbūt par maz lolotie solisti, koristi, orķestra mākslinieki, visi visi, kas pašaizliedzīgi izturējuši piecus garos gadus bez savas operas un tagad tik vareni pielej jauno Balto namu ar pašas dzīvības skaņām un krāsām. Tā ir senā dziesma jaunās skaņās, kas staru tiltus met uz jau tik tuvo jauno gadu tūkstoti, uz jauno cilti.

Aina Rozeniece,

"LV" nozares redaktore

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!