• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pirms juristu nozīmīgas sarunas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.1995., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38264

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pirms juristu nozīmīgas sarunas (turpinājums)

Vēl šajā numurā

08.12.1995., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pirms juristu nozīmīgas sarunas

Aivars Borovkovs, Latvijas Juristu biedrības viceprezidents,— "Latvijas Vēstnesim"

Latvijas Juristu biedrība (LJB) tika dibināta 1988.gada 17.decembrī kā profesionāla no resoriem un politiskiem spēkiem neatkarīga biedrība, kas uz kopēju interešu pamata apvieno Latvijas juristus. LJB mērķis ir tiesiskiem līdzekļiem veicināt Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanu. Šajā darbā Latvijas juristi ir bijuši aktīvi iesaistīti. Juristu biedrība sniedza un ir gatava sniegt profesionālu atbalstu Saeimai, lai nodrošinātu Latvijai piemērotu un starptautiskajām tiesībām atbilstošu likumu izstrādi. Visus šos gadus LJB ir ievērojusi vienu no galvenajiem principiem — apvienot dažādu profesiju juristus neatkarīgi no to resoriskās un partejiskās piederības. LJB nav priekšnieku un padoto, nav ministru un ierindas biedru, nav ģenerāļu un ierindnieku. Mēs visi esam kolēģi. Daudzi šodien pazīstami Latvijas juristi tieši no biedrības startējuši "lielajā" (cik nu tā liela var būt Latvijas apstākļos) politikā, vērienīgā biznesā vai jurista privātpraksē. Un tomēr Juristu biedrība ir pratusi saglabāt savu politisko neitralitāti. Saglabājot šādu savu nostāju, Juristu biedrība ir gatava profesionālam dialogam ar visām politiskām grupām, kuras darbojas uz Latvijas politiskās skatuves.

Jau kļuvis par normu, ka politiskās vajadzības vai kādas grupas intereses bieži vien ņem virsroku pār profesionālismu. Arī jurisprudencē. Šobrīd daudzus ar tiesībām saistītos jautājumus izlemj cilvēki, kuriem nav nedz juridiskās izglītības, nedz elementāru zināšanu par tiesiskuma principiem. Liela sabiedrības daļa nav gatava tām kardinālajām pārmaiņām, kuras notiek visapkārt. Jāatzīst, ka arī daļa juristu. Toreiz deklarētā saulainā nākamības veidošana izrādījās pārāk grūta, un tāpēc arvien biežāk var dzirdēt neveiksmīgo un nepacietīgo balsis daudzas lietas risināt vienkāršāk — no spēka un piespiešanas pozīcijām.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!