• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.11.1995., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38165

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valdības 28. novembra sēdē

Vēl šajā numurā

29.11.1995., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta ziņas

Ekonomikas un finansu komitejā

Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja aizvakar, 27. novembrī, izskatīšanai valdības sēdē akceptēja valdības noteikumu projektu “Par ūdenstilpju un zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību izmantošanas kārtību”. Noteikumos fiksēts, kas ir ūdenstilpju iznomātājs un nomas objekts un kādas ir iznomātāja un nomnieka tiesības un pienākumi, kā ekspluatējamas ūdenstilpes, iznomāšanas kārtība, kā nosakāms nomas maksas apmērs un kur paliks iegūtie līdzekļi. Ar šiem noteikumiem paredzēts ieviest arī obligātos maksājumus par ūdenstilpju izmantošanu makšķerēšanai. Bet maksu no makšķerniekiem plānots iekasēt, tikai sākot ar 1997. gada 1. janvāri. No šīs maksāšanas būs atbrīvoti bērni līdz 16 gadu vecumam un personas, kuras vecākas par 65 gadiem.

MK un Saeimas akceptam komiteja nolēmusi nosūtīt likumprojektu “Par uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi invalīdu biedrību uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), medicīniska rakstura, kā arī citu labdarības fondu uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) 1995. un 1996. gadā”. Ar to paredzēts, ka no uzņēmumu ienākuma nodokļa maksāšanas būs atbrīvoti 18 uzņēmumi un uzņēmējsabiedrības, tai skaitā Latvijas Neredzīgo biedrības SIA “Strazdmuiža” un SIA “Stropi”, Daugavpils, Jelgavas un Liepājas psihoneiroloģiskās slimnīcas ārstnieciskās ražošanas darbnīcas. Taču pie minētā nodokļa nemaksāšanas varēs tikt tikai tad, ja tie būs pārskaitījuši dibinātājorganizācijai vai fondam lielāku naudas summu nekā aprēķinātā uzņēmuma ienākuma summa.

MK un Saeimas akceptam komiteja nolēmusi nosūtīt likumprojektu “Par valsts un pašvaldību pasūtījumu”. Likumprojekts attieksies uz visiem valsts un pašvaldību pasūtījuma gadījumiem, kad preces tiek piegādātas un darbi tiek veikti, samaksājot par tiem pilnīgi vai daļēji ar jebkuriem valsts vai pašvaldību līdzekļiem. Likuma mērķis ir panākt racionālu valsts un pašvaldību līdzekļu izmantošanu, valsts pasūtījuma izpildē iesaistīt pēc iespējas vairāk uzņēmējsabiedrību, nodrošinot brīvu konkurenci, kā arī panākt atklātumu valsts iepirkuma norisēs.

Komiteja atbalstījusi arī priekšlikumu valsts uzņēmumu “Liepājas autobusu parks” reorganizēt par pašvaldības uzņēmumu.

Vēl nolemts saglabāt valsts īpašumā un nodot Labklājības ministrijas valdījumā nekustamo īpašumu Rīgā, Mārupes ielā 1.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!