• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 28. novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.11.1995., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38164

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Baltijas valstu vienotībai

Vēl šajā numurā

29.11.1995., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Valdības 28. novembra sēdē

Vakar, 28. novembrī, kārtējā valdības sēdē tika apstiprināti grozījumi MK 1994. gada 5. aprīļa noteikumos “Par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā”. Saskaņā ar grozījumiem, sākot ar 1996. gada 1. janvāri, vispārizglītojošo skolu skolēni, kas dzīvo lauku apvidos, saņems transporta izdevumu kompensāciju, braucot no pastāvīgās dzīves vietas līdz skolai un atpakaļ, neatkarīgi no attāluma līdz skolai. Iepriekšējā noteikumu redakcija paredzēja transporta izdevumu kompensāciju gadījumā, ja skolēni apmeklēja dzīvesvietai tuvāko skolu, kas ir pretrunā ar 1995. gada 10. augustā pieņemtajiem grozījumiem LR Izglītības likumā, kuri paredz bērniem iespēju apmeklēt mācību vai audzināšanas iestādes pēc savas vai vecāku brīvas izvēles. Transporta izdevumi arī turpmāk tiks segti no attiecīgās pašvaldības budžeta: 1.—9. klašu skolēniem, kas dzīvo lauku apvidos, transporta izdevumus kompensēs 100 procentu apmērā, bet 10.—12. klašu skolēniem — 50 procentu apmērā. Pilsētās dzīvojošie skolēni arī turpmāk varēs iegādāties mēnešbiļetes ar 50 procentu atlaidi. Savukārt bērni ar garīgās un fiziskās attīstības traucējumiem, kas ir speciālo mācību iestāžu audzēkņi, varēs braukt bez maksas arī uz medicīniskām konsultācijām. Viņu transporta izdevumi tiks segti no valsts budžeta līdzekļiem.

Sēdē tika apstiprināti Augstskolu akreditācijas noteikumi. Tie nosaka kārtību, kādā valsts vai privātām augstskolām tiek piešķirtas tiesības izsniegt valsts atzītus dokumentus par augstākās izglītības iegūšanu. Akreditācijai nepieciešamo studiju programmu un pašas augstskolas novērtēšanu veiks Izglītības un zinātnes ministrijas dibināta neatkarīga pilnvarota institūcija. Valsts augstskolu un to studiju programmu akreditācijas secību pēc Augstākās izglītības padomes ierosinājuma noteiks izglītības un zinātnes ministrs.

MK apstiprināja noteikumus par stingrās uzskaites preču pavadzīmes—rēķina ieviešanu. Noteikts, ka stingrās uzskaites pavadzīmju—rēķinu ieviešanas termiņš pārcelts no 1995. gada 1. decembra uz 1996. gada 1. janvāri.

Apstiprināti noteikumi par kārtību, kādā aprēķināma nomas maksa par nedzīvojamo telpu izmantošanu ministriju un citu valsts institūciju valdījumā esošajās ēkās.

Valdība apstiprināja noteikumus “Par speciālo budžetu”, kuri nosaka speciālo budžetu sastādīšanas un izpildes kārtību. Ministriju un valsts institūciju speciālo budžetu uzskaiti un uzraudzību turpmāk veiks Finansu ministrijas Valsts kases departaments.

Apstiprināti noteikumi “Par komandējumiem”, kuri nosaka darba (dienesta) un mācību komandējumu izdevumu apmaksas kārtību uzņēmumu, uzņēmējsabiedrību, organizāciju, budžeta un citu institūciju darbiniekiem, kā arī militārpersonām.

Valdība akceptēja parakstīšanai LR un ASV valdību līguma projektu par atvieglojumiem savstarpējās ceļošanas kārtībā. Saskaņā ar projektu ASV pilsoņi varēs iebraukt Latvijā bez vīzas un uzturēties mūsu valstī 90 dienas viena kalendārā gada laikā. Savukārt Latvijas pilsoņiem būs tiesības saņemt daudzkārtējās vai vienreizējās vīzas, kuru derīguma termiņš atkarībā no brauciena mērķa būs no 6 līdz 120 mēnešiem.

Ar valdības rīkojumu izveidota komisija valsts iestāžu un pašvaldību parādu situācijas izvērtēšanai.

Vēl sēdē tika akceptēts LR Satiksmes biroja nolikums. Satiksmes birojs koordinēs apdrošinātāju darbību, kas saistīta ar autovadītāju civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!