• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības viedoklis Par naftas ieguves jautājumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.1995., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37492

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents Ņujorkā. Konstruktīvas sarunas ar Korejas Republikas ārlietu ministru

Vēl šajā numurā

26.10.1995., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

Valdības viedoklis Par naftas ieguves jautājumu

Sakarā ar pēdējā laikā presē parādījušos pretrunīgu informāciju par līguma noslēgšanu starp Latvijas valdību, ASV naftas ieguves sabiedrību “AMOCO” un zviedru sabiedrību OPAB, valdības preses dienests ir pilnvarots paziņot Latvijas valdības nostāju.

Latvijas valdība gatavojas parakstīt minēto līgumu, un pašlaik līguma teksts tiek precizēts kopā ar “Amoco” un OPAB pārstāvjiem.

LR valdība ir pārliecināta, ka draudzīgu valstu kapitāla piesaistīšana ir vienīgais celš, kā uzsākt ļoti sarežģītas naftas ieguves nozares attīstību mūsu valstī.

Atkārtoti jāuzsver, ka līguma parakstīšana nenozīmē strīda vienpusēju risinājumu, jo līguma projekts neparedz naftas atradņu izpēti un ekspluatāciju Lietuvas un Latvijas apstrīdētajā jūras teritorijā. Līguma 24.pantā ir teikts, ka atradņu izpētei un ekspluatācijai piešķirtā licence stāsies spēkā tikai pēc tam, kad minētais strīds starp Latviju un Lietuvu tiks noregulēts. Turklāt līgumā ietvertie principi sāks darboties tikai pēc tā apstiprināšanas Saeimā.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!