• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents Ņujorkā. Konstruktīvas sarunas ar Korejas Republikas ārlietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.1995., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37485

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 303

Noteikumi par vienotu valsts īpašuma uzskaiti

Vēl šajā numurā

26.10.1995., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents Ņujorkā

Konstruktīvas sarunas ar Korejas Republikas ārlietu ministru

Otrdien, 24.oktobrī, Ņujorkā Latvijas Republikas Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Korejas Republikas ārlietu ministru Ro Mjun Gonu (Ro Myung Gong) . Sākumā ārlietu ministrs izteica pateicību, ka Latvijas prezidents pieņēmis viņu un nodeva sveicienus no Korejas Republikas prezidenta, kura uzdevumā ieradies, un izteica nožēlu, ka prezidents pats nevarējis tikties. Dienvidkorejas prezidenta un valdības vārdā viņš izteica pateicību par atbalstu no Latvijas puses Dienvidkorejas kandidatūrai uz ANO Drošības padomes nepastāvīgās locekles vietu. Vēlēšanas notiks šogad novembrī.

Ārlietu ministrs atzinīgi novērtēja to, ka Latvijā apturēta inflācija un tiek stabilizēta saimniecība.

Guntis Ulmanis pateicās par prezidenta sveicieniem un atzīmēja, ka Latvijā ir informēti par Dienvidkorejas straujo ekonomisko attīstību. Dienvidkorejas un Latvijas attiecības veidojas pozitīvas, un sadarbības intensificēšanai būtu mērķtiecīgi tikties valstu valdību pārstāvjiem ārlietu ministru līmenī.

Dienvidkoreja ir sniegusi arī praktisku palīdzību Latvijas Ārlietu ministrijai; par šādu attieksmi Guntis Ulmanis izteica pateicību. Korejas puse savukārt apliecināja, ka ar Dienvidkorejas vēstniecības Stokholmā starpniecību uztur ciešus kontaktus ar Latvijas Ārlietu ministriju un turpinās strādāt šajā virzienā.

Dienvidkorejas prezidents ANO Sociālās attīstības konferencē esot uzsvēris, ka Dienvidkoreja divkāršos palīdzību attīstošajām valstīm.

Guntis Ulmanis informēja par gaidāmo valdības maiņu Latvijā un apliecināja, ka pamatjautājumos iekšpolitiskā un ārpolitiskā virzība saglabāsies iepriekšējā. Latvijai svarīgi sakārtot banku sistēmu un turpināt labāk apgūt brīvā tirgus iemaņas, paātrinot privatizācijas procesu. Latvijai svarīgi sadarboties ar tām valstīm, kas var palīdzēt saimniecības pārstrukturēšanas procesā.

Ārlietu ministrs apliecināja, ka Dienvidkorejas valdība centīsies veicināt savas valsts biznesa pārstāvju interesi par Latviju. Ro Mjun Gons pats vienreiz ir apmeklējis Rīgu, un atzīmēja, ka te ir attīstīta elektroniskā industrija. Guntis Ulmanis uzsvēra, ka elektroniskā rūpniecība ir reorganizējama un jāizmanto kvalificētais darbaspēks. Prezidents teica, ka Dienvidkorejas tehnoloģijas ienākšana Latvijā būtu ļoti vēlama.

Sarunas nobeigumā Dienvidkorejas ārlietu ministrs uzaicināja Latvijas prezidentu apmeklēt Dienvidkoreju. Guntis Ulmanis pieņēma uzaicinājumu. Vizītes datums tiks saskaņots pa diplomātiskiem kanāliem. Iespējams, ka tā varētu notikt 1996.gada pavasarī vai vasarā pēc tam, kad Dienvidkorejā būs notikušas vispārējās vēlēšanas.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!