• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas ziņas. Budžeta un finansu (nodokļu) komisijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.1995., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37419

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sestās Saeimas vēlēšanu oficiālie rezultāti

Vēl šajā numurā

21.10.1995., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas ziņas

Budžeta un finansu (nodokļu) komisijā

Saeimas Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas deputāti tešdien, 18.oktobrī, 3.lasījumam akceptēja likumprojektu “Grozījumi likumā “Par pievienotās vērtības nodokli””, kas paredz papildināt likuma 6.pantu “Izņēmumi”. Proti, ka ar šo nodokli neapliek iedzīvotāju maksājumus par dzīvojamo telpu īri saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem (izņemot maksājumus par viesnīcu, moteļu un tamlīdzīgu iestāžu pakalpojumiem), par apkuri, siltā un aukstā ūdens piegādi, kanalizāciju, atkritumu izvešanu un pakalpojumiem, kurus sniedz sabiedriskās pirtis.

Diskusijas izraisīja Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas iesniegtais priekšlikums atbrīvot no pievienotās vērtības nodokļa ne tikai mācību un zinātnisko literatūru, oriģinālliteratūras darbu pirmizdevumus latviešu valodā un bērniem domātos izdevumus, kas izdoti Latvijā saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas apstiprinātiem sarakstiem, bet arī tipogrāfiju pakalpojumus šo izdevumu ražošanai (veidošanai). Lai gan komisijas vairākums to atbalstīja, tomēr Finansu ministrijas Nodokļu politikas departamenta direktors A.Kodoliņš pauda bažas, ka šāds grozījums nevis stimulēs, bet gan pasliktinās vietējo tipogrāfiju ekonomisko situāciju salīdzinājumā ar ārvalstu firmām.

Deputāti precizēja arī likuma 6.panta 21.punktu, tas ir, ka ar šo nodokli neapliek ne tikai Latvijas Republikā reģistrētos masu informācijas līdzekļus, bet arī mākslas, dokumentālās un animācijas filmas, to veidošanu un izplatīšanu, ja to veic Latvijas Republikā oficiāli reģistrēts izplatītājs. Šis papildinājums, kā atzina Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas sekretārs Imants Kalniņš, stimulēs izplatītājfirmu darbību un attīstību.

Trešdien, 18.oktobrī, Budžeta un finansu (nodokļu) komisija izvērtēja deputātu I.Sāmītes, K.Leiškalna, Dz.Ābiķa, J.Lagzdiņa un A.Panteļējeva iesniegto likumprojektu “Par fizisko personu noguldījumu apdrošināšanu”, kas reglamentē fizisko personu (rezidentu) noguldījumu apdrošināšanas kārtību Latvijas Bankas licencētajās bankās. Saskaņā ar Saeimā pieņemto likumu “Par kredītiestādēm” tika atcelti līdz šim spēkā esošie Satversmes 81.panta kārtībā izdotie Ministru kabineta noteikumi “Par komercbanku sanāciju un bankrotu”, “Komercbanku noteikumi” un “Par fizisko personu noguldījumu kompensāciju”. Tādējādi, kā paskaidroja I.Kalniņš, šāda likuma izstrāde ir ļoti nepieciešama. Tomēr, uzklausot deputātu, Latvijas Bankas un Komercbanku asociācijas pārstāvju viedokļus, komisija nolēma nesteidzināt un nevirzīt saņemto likumprojektu pirmajam lasījumam Saeimas sēdē.

Anita Martinsone, Saeimas ziņu dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!