• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zviedrijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.10.1995., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37326

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr. 572

Par Latvijas Republikas un Starptautiskās rekonstrukcijas un attīstības bankas aizdevuma līgumu

Vēl šajā numurā

17.10.1995., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

Zviedrijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks

12. oktobrī LR ārlietu ministrs V.Birkavs tikās ar Zviedrijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieku Andersu Bjorneru (Anders Bjurner) . Tikšanās sākumā Zviedrijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks, akcentējot Latvijas un Zviedrijas draudzīgās attiecības, uzsvēra savas valsts gatavību sniegt Latvijai atbalstu tās sagatavošanās procesā integrācijai Eiropas Savienībā (ES). A.Bjorners piedāvāja konkrētu praktisku palīdzību semināru un ekspertu konsultāciju organizēšanā.

Puses apsprieda nepieciešamību atrisināt jautājumus, kas saistīti ar nelegālo imigrāciju un un bēgļu tranzītu reģionā, un akcentēja to kā būtisku soli ES kopējās politikas virzienā. Šajā sakarā V.Birkavs atzīmēja, ka Latvija ir iniciējusi divpusējus līgumus par nelegālo imigrantu atpakaļuzņemšanu ar Krieviju, Baltkrieviju, Vāciju, Somiju un Zviedriju, norādot, ka Baltijas valstu starpā šāds līgums jau ir noslēgts.

Tikšanās turpinājumā V.Birkavs un A.Bjorners apsprieda jautājumu par valstu sadarbības iespējām Baltijas jūras valstu padomes (BJVP) ietvaros. Kā zināms, Zviedrija šogad ir prezidējošā BJVP valsts, savukārt Latvijas prezidentūras laiks padomē būs1996. — 1997. gads. Šajā kontekstā V.Birkavs uzsvēra nepieciešamību turpināt BJVP uzsāktos kopējos projektus.

Tikšanās noslēgumā abas puses apstiprināja ieinteresētību turpināt savstarpējās attiecības labvēlīgā gaisotnē, kā arī nostiprināt sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!