• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par attieksmi pret zinātni un augstskolu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.10.1995., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37226

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zviedrija rāda Latvijai

Vēl šajā numurā

10.10.1995., Nr. 155

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VĒSTULE "LATVIJAS VESTNESIM"

Par attieksmi pret zinātni un augstskolu

Ministru Prezidents Māris Gailis savā priekšvēlēšanu aģitācijā daudzus darbus sastrādāja. Tāds ir arī “Nolikums par Ministru kabineta balvu”, Rīgā 1995.gada 8.augustā.

Te teikts, ka ministri, Latvijas pašvaldību savienība un sabiedriskās organizācijas līdz katra gada 30.septembrim var iesniegt ierosinājumus un materiālus.

Nu esam tik tālu, ka katra sabiedriskā organizācija var iesniegt savus priekšlikumus Ministru kabinetam. Latvijas Zinātņu akadēmija un augstskolas tad nu ir kļuvušas Latvijas valstī nekas, zemākas par katru sabiedrisko organizāciju. Nav ko brīnīties. M.Gaiļa kunga cinisms, kuru dzirdējām, viņam tiekoties ar zinātniekiem un studentiem, to tikai apstiprina.

Droši vien, labi neizlasījusi nolikumu, Latvijas Universitāte esot sarūpējusi kādus darbus (neizdevās sazvanīt zinātņu prorektoru) un mēģinājusi iesniegt. Ministru kabineta darbinieki esot atteikušies pieņemt. Tad esot meklēta kāda sabiedriskā organizācija, ar kuras starpniecību varētu to izdarīt. Tad Ministru kabineta darbinieki paskaidrojuši, ka nolikumā jābūt ierakstītam, ka viņi drīkst iesniegt priekšlikumus par Ministru kabineta balvu. Cik viegli atteikt... Tad jau Ministru kabinetam vajadzēja izziņot, ka visām sabiedriskajām organizācijām ir jāizlabo savi statūti.

Vairāki cilvēki tā arī neatrada nolikumu par kārtību, kādā darbi iesniedzami. Kā tad tos iesniegt līdz 30.septembrim? Vai tā ir kārtība?

Gaiļa kungs! Jums jau nav laika — Jūs jau esat ceļojumos, sēdēs, svinībās un pieņemšanās. Te nu redzams, ka Jums nav laika vadīt Ministru kabineta darbu. Šis ir tikai sīks piemērs. Ir vēl daudz kas cits.

Galvenais — zinātne un augstskola saņēma Jūsu kārtējo uzspļāvienu. Paldies.

Cieņā,— A.Krasts

Rīgā 1995.gada 2.oktobrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!