• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zviedrija rāda Latvijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.10.1995., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37202

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iznācis "Zemes Reformas Vēstneša" kārtējais, 5.numurs

Vēl šajā numurā

10.10.1995., Nr. 155

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

PIRMS NOTIKUMA

Zviedrija rāda Latvijai

Vakar, 9.oktobrī, Latvijas Republikas Valsts prezidents Guntis Ulmanis un Zviedrijas rūpniecības ministrs Stens Hekšers Rīgā, viesnīcas “Radisson SAS Daugava” telpās atklāja Zviedrijas rūpniecības, tirdzniecības un pakalpojumu nozares izstādi “Swedish Expo”. Tā ir pirmā lielākā Zviedrijas izstāde Latvijā.

Vienlaikus tā uzskatāma par labu prologu Latvijas Republikas Valsts prezidenta drīzajai vizītei draudzīgajā kaimiņvalstī. Kā zināms, Guntis Ulmanis ar kundzi Ainu Ulmani no 16. līdz 18.oktobrim uzturēsies valsts vizītē Zviedrijā pēc Viņa majestātes Zviedrijas karaļa Kārļa XVI Gustava ielūguma.

Izstādē piedalās 70 kaimiņvalsts firmas, tai skaitā “Alfa Laval”, “Electrolux”, “Pripps”, “SAS”, “Scania”, “Statoil”, “Volvo” un vairākas citas pasaulē plaši pazīstamas Zviedrijas firmas, kā arī Stokholmas ekonomikas skola un daudzas autoritatīvas institūcijas. Izstādes plašais spektrs sniedz labu ieskatu svarīgākajās Zviedrijas rūpniecības un pakalpojumu nozarēs. Izstādē eksponēta plaša pārtikas, tekstilizstrādājumu, apavu, mājturības un citu plaša patēriņa preču kolekcija.

Tiek demonstrētas Zviedrijas transporta, audita, arhitektūras, juridisko un menedžmenta pakalpojumu iespējas, kā arī var iepazīties ar Zviedrijas celtniecības un kokapstrādes industrijas, sauszemes un gaisa transporta un degvielas piegādes iespējām. Izstādē prezentētas arī svarīgākās Zviedrijas rūpniecības nozares — metālapstrāde, elektronika, ķīmiskā un gāzes rūpniecība.

Izstādes ietvaros notiek vairāki semināri — šodien, 10.oktobrī, par nerūsējošā tērauda rūpniecības iespējām, grāmatvedības un vadības konsultāciju aktualitātēm, kā arī par Zviedrijas jaunatnes izglītības projektu Latvijā “Dzīvesprieks”.

Rīt, 11.oktobrī, izstādē “Swedish Expo” notiks semināri par mežsaimniecības, celulozes un papīra ražošanas jautājumiem kaimiņvalstī, kā arī par Zviedrijas ceļu būves tehniku. Ceturtdien, izstādes beidzamajā dienā, paredzēts seminārs par zviedru tehnoloģiju betona seguma atjaunošanai, Zviedrijā ražotajām līmēm un dažādiem hermētiskajiem materiāliem.

Izstādi “Swedish Expo” rīko Zviedrijas tirdzniecības padome sadarbībā ar SAS un izstāžu sabiedrību “Creatio”, kā arī laikrakstiem “Dagens Industri” un “Dienas Bizness”.

Patlaban Latvijas tirdzniecība ar Zviedriju veido desmito daļu no mūsu valsts ārējās tirdzniecības apjoma. Zviedrijas uzņēmēji piedalās vairāk nekā 400 uzņēmumos un kopfirmās Latvijā. Domājams, ka vakar Rīgā atvērtā izstāde būs nozīmīgs impulss mūsu valstu ekonomiskās sadarbības tālākai attīstībai.

Jānis Ūdris,
“LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!