• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Ārlietu un drošības komitejā. Latvijas Ostu padomē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.10.1995., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37217

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas valstu drošība un sadarbība cieši skar Viduseiropu un Austrumeiropu, tostarp Baltijas valstis

Vēl šajā numurā

10.10.1995., Nr. 155

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Ekonomikas un finansu komitejā

Vakar, 9.oktobrī, Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komitejas sēdē tika akceptēti vairāki svarīgi rīkojumu projekti, tai skaitā par naftas koncerna izveidošanu. Tas nosaka, ka akciju sabiedrības “LaSam” valstij piederošo akciju turētāja turpmāk būs valsts akciju sabiedrība “Ventspils nafta”.

Komiteja akceptēja arī noteikumu projektu par elektroenerģijas pārdošanas cenām. Ar 1995.gada 1.novembri elektroenerģijas vidējā pārdošanas cena tiks noteikta 0,019 Ls/kwh un maksa par elektroenerģiju, piemēram, iedzīvotājiem turpmāk būs jāmaksā 0,0215 Ls/kwh, Latvijas Republikas budžeta iestādēm — 0,008 Ls/kwh (neieskaitot pievienotās vērtības nodokli).

Tika nolemts LR Izglītības un zinātnes ministrijai piešķirt līdzekļus Ls 11 600 apjomā, ko izlietos sakaru sistēmas atjaunošanai, kanalizācijas un sanitāri tehnisko telpu remontam.

Komisija akceptēja noteikumu projektu “Par akcīzes nodokļa piemērošanu benzīnam un dīzeļdegvielai, to aizstājējproduktiem un komponentiem”. Izstrādātie grozījumi noteikumu projektā atceļ atbrīvojumu no akcīzes nodokļa nomaksas mazutam. Līdz ar to ar akcīzes nodokli tiktu apliktas visas izejvielas, no kurām var iegūt dažāda veida mazkvalitatīvu degvielu, bet tiem, kas to neražo un neizmanto kā degvielu, samaksātais akcīzes nodoklis par izejvielām tiktu atmaksāts no valsts budžeta.

Savukārt likums “Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju” papildināts ar ierakstu, ka pensiju fondam nododamā kapitāla daļa nedrīkst būt mazāka par Ministru kabineta noteikto.

Tiks izveidota valsts nekustamās mantas (ēku un būvju) izsoles komisija, par tās priekšsēdētāju kļūs I.Lišmanis.

Rīkojuma projektā par aizdevuma līguma parafēšanu (municipālo pakalpojumu attīstības projekts) starp Latvijas Republiku un Starptautisko rekonstrukcijas banku paredzēts pilnvarot Aiju Poču vadīt LR delegāciju Vašingtonā no 16. līdz 21.oktobrim, lai parakstītu un parafētu šo līgumu.

Tika akceptēti arī rīkojumu projekti “Par valsts īpašuma objektu nodošanu pašvaldībām”. Komiteja nolēma izslēgt no privatizējamās valsts akciju sabiedrības “Dzelzceļnieku apgāde” bilances, saglabāt valsts īpašumā uz Satiksmes ministrijas vārda ēkas un būves Rīgā, Uzvaras bulvārī 2/4, un administratīvo ēku un dienesta viesnīcas ēku Rīgā, Katoļu ielā 22/24. Saglabāt valsts īpašumā un nodot Kultūras ministrijas valdījumā nekustamo īpašumu Rīgā, Dzirnavu ielā 46. Nodot Dzelzavas pagasta pašvaldības īpašumā valsts nekustamo īpašumu Dzelzavas pagasta “Upmaļos” un “Ķonēnos”.

Ārlietu un drošības komitejā

Vakar, 9.oktobrī, MK Ārlietu un drošības komitejas sēdē izskatīšanai valdības sēdē tika, akceptēts grozījumu un papildinājumu projekts MP 1992.gada nolikumā par Latvijas pilsoņu pasēm. Grozījumi paredz, ka visiem bērniem — LR pilsoņiem, kas patstāvīgi vai kopā ar vecākiem vai aizbildņiem izbrauc uz ārzemēm, ir jāsaņem pase. Noteikts arī, ka 16 gadu vecumu sasniegušajiem LR pilsoņiem dokumenti un fotokartītes pases noformēšanai jāiesniedz 1 mēneša laikā. Grozījumu projekts nosaka, ka, noformējot pasi sakarā ar 16 gadu vecuma sasniegšanu, tautību ieraksta atbilstoši tēva vai mātes tautībai, atkarībā no pases saņēmēja nacionālās apziņas. Personai, kas ir dzimusi Latvijā un kurai viens no vecākiem ir latvietis, bet otrs — cittautietis, izvēloties tautību “latvietis”, jāapliecina valsts valodas prasme likumā noteiktajā kārtībā.

Komiteja atbalstīja izskatīšanai valdības sēdē arī noteikumu projektu par likuma “Par Latvijas valsts karogu” piemērošanu, valsts karoga izgatavošanas un lietošanas kārtību. Saskaņā ar tiem vienīgais Latvijas valsts karoga pasūtītājs, atļaujas devējs tā izgatavošanai un izplatītājs ir Latvijas kultūras fonds. Noteikts, ka karoga kātam jābūt izgatavotam no koka, taisnam, gludam un nokrāsotam baltā krāsā. Valsts karogu aizliegts izkārt pie ēkām, kurās notiek kapitālremonts vai kuras ir avārijas stāvoklī. Tāpat paredzēts aizliegt lietot izbalējušus vai bojātus karogus.

Vēl komitejas sēdē tika akceptēts Latvijas un Lielbritānijas līguma projekts par sadarbību izglītībā, zinātnē un kultūrā.

Latvijas Ostu padomē

Šodien, 10.oktobrī, notiks kārtējā Ostu padomes sēde. Sēdē apspriedīs Ostu attīstības fonda 1996.gada ienākumu un izdevumu tāmes projektu, Rīgas ostas attīstības plānu un valsts investīciju projektu Latvijas ostās 1996.gadam.

Sēdē tiks spriests par ledlauža “Varmas” uzturēšanas izdevumu finansēšanas avotiem, jūrnieku speciālistu sagatavošanas programmu, izmaiņām ostu attīstības fonda nolikumā un par privatizācijas gaitu SIA “Jūras medicīna”.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!