• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija par Saeimas Prezidija 25.septembra sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.1995., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36991

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Komisijas, deputātu iesniegumi

Vēl šajā numurā

28.09.1995., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Par Saeimas Prezidija 25.septembra sēdi

1. Prezidijs izskatīja Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas iesniegumu par Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanu 1995.gada 27.septembrī.

Minētā komisija ierosināja izsludināt šādu sēdes darba kārtību:

Latvijas Republikas Saeimas lēmums par Latvijas valsts kultūrpolitikas pamatnostādnēm.

Prezidijs nolēma iekļaut minēto jautājumu 1995.gada 28.septembra sēdes darba kārtībā.

2. Sēdē izskatīja četrus saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs, pievienojot savu atzinumu par to tālākvirzīšanu, ziņos Saeimas sēdē.

3. Izskatīja Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas iesniegumu par deputātes J.Kušneres atsaukšanu no Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas.

Pamatojoties uz Kārtības ruļļa 34.panta otro daļu un 165.pantu, Prezidijs nolēma iekļaut minēto jautājumu Saeimas sēdes darba kārtībā.

4. Saeimas Prezidijs apstiprināja izsludināšanai Saeimas 1995.gada 28.septembra sēdes darba kārtību.

5. Izskatīja Revīzijas komisijas atzinumu par veikto pārbaužu rezultātiem.

Prezidijs nolēma atlikt minēto jautājumu līdz nākamajai Prezidija sēdei sakarā ar to, ka uz sēdi nebija uzaicināta deputāte I.Kreituse, tādēļ nebija iespējams saņemt informāciju par Revīzijas komisijas atzinumā minētajiem faktiem par krājuma “Latvijas Republikas okupācija un aneksija. 1939.g. augusts un 1940.g. augusts” izdošanu.

6. Pieņēma zināšanai Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas informāciju par to, ka saskaņā ar komisijas lēmumu deputāte J.Kušnere ir atbrīvota no Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sekretāres pienākumu pildīšanas.

Par minētās komisijas sekretāru ievēlēts deputāts D.Stalts.

7. Prezidijs nolēma apstiprināt izdevumu tāmi sakarā ar Kuveitas Nacionālās asamblejas delegācijas oficiālo vizīti Latvijā 1995.gada 26.—28.septembrī.

8. Prezidijs izskatīja deputātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus: A.Amerikam (Saeimas 7.septembra ārkārtas sēdē); G.Bērziņam (Saeimas 21.septembra sēdē); O.Brūveram (Saeimas 21.septembra sēdē); M.Budovskim (Saeimas 21.septembra sēdē); I.Dāliņam (Saeimas 13.septembra sēdē); A.Lambergam (Saeimas 21.septembra sēdes daļā); V.Pavlovskim (Saeimas sēdēs laikā no 21.augusta sakarā ar slimību); A.Rozentālam (Saeimas 14.septembra sēdē); A.Seilei (Saeimas 21.septembra sēdes daļās); A.Stankevičai (Saeimas 13.septembra sēdes daļā); A.Žīguram (Saeimas 21.septembra sēdes daļā).

9. Piešķīra komandējumu Ārlietu komisijas konsultantei S.Kalniņai laikā no 28.oktobra līdz 1.novembrim uz Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas komitejas attiecību uzturēšanai ar parlamentiem un sabiedrību sēdi Kopenhāgenā (Dānija).

Saeimas sekretāra biedre I.Folkmane

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!