• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Komisijas iesniegums Par Ludmilas Girskas un Andreja Rumjanceva kandidatūrām pilsonības piešķiršanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.08.1995., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36413

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Saeimas priekšsēdētāja - Somijas vēstnieks

Vēl šajā numurā

22.08.1995., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Komisijas iesniegums

Dokumenti ar nr. 905

Par Ludmilas Girskas un Andreja Rumjanceva kandidatūrām pilsonības piešķiršanai

Saeimas Prezidijam

Pamatojoties uz š.g. 8. augusta Pilsonības likuma izpildes komisijas sēdes lēmumu, izvirzām izskatīšanai Saeimas sēdē priekšlikumu par pilsonības piešķiršanu par īpašiem nopelniem Latvijas labā :

Ludmilai Girskai un
Andrejam Rumjancevam.

Pilsonības likuma izpildes komisijas
1995. gada 15. augustā priekšsēdētājs J.Kokins

Latvijas Republikas Saeimai

Girskas Ludmilas,
Em.Dārziņa vidusskolas pedagoga
un kamerorķestra vijolnieces

iesniegums.

Lūdzu Latvijas Republikas Saeimu piešķirt man, Girskai Ludmilai, Latvijas pilsonību.

1995. gada 1. augustā L.Girska

Autobiogrāfija

Es, Girska Ludmila, esmu dzimusi 1944. gada 6. martā Sanfrancisko pilsētā, ASV. Tēvs — diplomāts, konsulāta ierēdnis, māte — mājsaimniece. 1952. gadā sakarā ar tēva darbu ģimene pārcēlās uz dzīvošanu Rīgā, kur sāku iet Rīgas 40. vidusskolā, mūzikas skolā. No 1957. gada biju Emīla Dārziņa skolas audzēkne, kuru beidzu 1963. gadā, un iestājos Jāzepa Vītola Konservatorijā. No 1965. gada sāku strādāt Radiokomitejas simfoniskajā orķestrī un Em.Dārziņa mūzikas vidusskolā kā pedagogs. 1970. gadā pārgāju strādāt Filharmonijas kamerorķestrī, kur strādāju arī šobrīd. Pamatdarbvietā esmu Em.Dārziņa vidusskolā kā pedagogs. Tēvs nostrādāja VEF rūpnīcā 27 gadus, pašlaik ir pensionārs. Māte nomira 1981. gadā. Man ir dēls, Artūrs Girskis, dzimis 9.10.1968.

1995. gada 1. augustā L.Girska

Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisijai

Baleta mākslinieka Rumjanceva Andreja

iesniegums.

Lūdzu piešķirt man Latvijas valsts pilsonību sakarā ar to, ka pēc savas pārliecības tāds jūtos.

Esmu dzimis, audzis, mācījies un strādājis Latvijā. Visu, ko esmu darījis, sākot ar saviem pirmajiem soļiem baleta mākslā līdz pat šai dienai, esmu darījis pēc labākās sirdsapziņas, un viss mans darbs ir veltīts manas dzimtenes baleta mākslas nākotnei.

A.Rumjancevs

Autobiogrāfija

Es, Rumjancevs Andrejs, esmu dzimis 1962. gada 14. septembrī. 1972. gadā sāku mācīties Rīgas horeogrāfijas skolā, kuru pabeidzu 1980. gadā. Tajā pašā gadā sāku strādāt Latvijas Valsts operas un baleta teātrī kā baleta mākslinieks.

Piecpadsmit gadu laikā esmu kļuvis par sava teātra vadošo premjeru. Esmu dejojis vadošās partijas visās klasiskajās izrādēs, kā arī oriģināliestudējumos.

Esmu divu starptautisko konkursu diplomands. Latvijas Nacionālās operas un baleta trupas sastāvā esmu strādājis daudzās pasaules valstīs.

Neesmu bijis komunistiskās partijas biedrs vai kādas citas totalitārisma idejas organizācijas piekritējs. Gribētu piebilst, ka mana ģimene un es pilnīgi atbalstām Latvijas Republikas konstitucionālo iekārtu.

A.Rumjancevs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!