• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Saeimas priekšsēdētāja - Somijas vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.08.1995., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36406

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojumi

Vēl šajā numurā

22.08.1995., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Saeimas priekšsēdētāja — Somijas vēstnieks

Piektdien, 18.augustā, tiekoties ar Somijas vēstnieku Hannu Hemeleinenu ( Hannu Mikael Hämäläinen ), Saeimas priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs apsprieda vairākus svarīgus jautājumus, kas skar Latvijas integrēšanos Eiropas Savienībā un Somijas parlamenta un valdības pieredzi šajā jomā.

Tikšanās laikā tika runāts par parlamenta lomas nozīmi šajā procesā, jo katrs lēmums, kas saistīts ar Eiropas Savienību, ir jāizskata parlamentā, tādējādi nodrošinot demokrātijas principus. Tikšanās laikā tika runāts arī par lauksaimniecību. Somijā pēc iestāšanās ES ir pazeminājušās pārtikas cenas, un arī pats integrācijas process nav bijis grūts, jo laicīgi tika sakārtota likumdošana atbilstoši ES normām, uzsvēra vēstnieks. Somijas pieredze šajā jomā Latvijai būtu jāizmanto, atzina Saeimas priekšsēdētājs.

Saeimas priekšsēdētājs A.Gorbunovs pateicās vēstniekam par palīdzību, ko Somija sniedz latviešu valodas apmācības programmas izstrādāšanā, kā arī par iespēju Latvijas vēstniecībai Somijā atgriezties vēsturiskajās telpās.

Saeimas ziņu dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!