• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Bauska un Rundāle - trešo reizi senās mūzikas ietvarā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.1995., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/36014

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

25.07.1995., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Bauska un Rundāle — trešo reizi senās mūzikas ietvarā

Aizvadītās nedēļas nogalē Bauskas pils piektdienā un sestdienā, bet pēc tam arī Rundāles pils svētdienā kļuva par Latvijā jau trešo reizi sarīkotā starptautiskā senās mūzikas festivāla norises vietām.

Arī šoreiz dalībnieku saime bija pietiekami daudzveidīga un gana respektabla — svētku programmās varēja lasīt ansambļus un grupas “Rondellus” un “Saltatores Revaliensis” no Tallinas, “Banchetto Musicale” no Viļņas, “Paul Hofhaimer Consort” no Zalcburgas, “Orpharion” no Maskavas, “Contratemps” no Anglijas un Holandes. Protams, arī mūsējos “Canto”, “Ludus”, “Sacrum”, “Collegium Musicum” Rīgas kamermūziķus un ne tikai šos titulētos ansambļus vien.

Triju dienu notikumus ievadīja viduslaiku deju vakars Bauskas pils pagalmā, sestdiena bija pasludināta par viduslaiku un renesanses mūzikas dienu, ko ievadīja dievkalpojums ar vairāku ansambļu līdzdalību Bauskas ev.—lut. baznīcā. Pils tornī un Landtāga zālē visu dienu cits citu nomainīja dažādi ansambļi, bet vakarā tos vainagoja uzvedums “Svētki viduslaiku pilī”.

Svētdiena bija iecerēta kā baroka mūzikas diena Rundāles pilī. Tās norisēm bija atvēlēta Baltā zāle un Zelta zāle. Čpaši bija pieteikts Henrija Persela dziesmu spēles “Feju karaliene” uzvedums Rundāles pils pagalmā, kas veidots pēc Viljama Šekspīra lugas “Sapnis vasaras naktī”. Daudzo interesentu vidū bija arī Valsts prezidents Guntis Ulmanis.

Ar vērienīgiem sarīkojumiem aizvadītajā piektdienā, sestdienā un svētdienā izskanēja Trešais starptautiskais senās mūzikas festivāls, kas savu mājvietu radis šajā Zemgales novadā

Bauskas un Rundāles pilis aizvadītās nedēļas izskaņā uzņēma Trešā starptautiskā senās mūzikas festivāla dalībniekus. Festivāla programmās varēja lasīt, ka šajā nozīmīgajā kultūras dzīves notikumā ir pārstāvētas ne vien Baltijas valstis, bet arī Austrija, Anglija, Holande un Krievija. Atbilstoši šī sarīkojuma veidotāju iecerei, festivālā varēja piedalīties visai plašs dalībnieku pulks no Latvijas, kas savas programmas veidoja Senās mūzikas centra rīcības komitejas ierosmē. Par kulmināciju kļuva viduslaiku un renesanses mūzikas diena sestdien Bauskā un baroka mūzikas diena svētdien Rundālē. Visplašākais iestudējums — Henrija Persela dziesmu spēle "Feju karaliene" Rundāles pils pagalmā. Festivāla dalībnieki un mājinieki sveica arī Valsts prezidentu Gunti Ulmani. Foto: Arnis Blumbergs

INFO2_2.JPG (24366 BYTES) INFO2_3.JPG (23929 BYTES) INFO2_4.JPG (20309 BYTES) INFO2_5.JPG (23953 BYTES) INFO2_6.JPG (22593 BYTES) INFO2_7.JPG (25528 BYTES) INFO2_8.JPG (14467 BYTES)
INFO2_9.JPG (28618 BYTES) INFO2_10.JPG (23587 BYTES)

“LV” informācija
Foto: Arnis Blumbergs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!