• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
MK Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.1995., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35906

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija un Zviedrija: ierasti draudzīgā gaisotnē, tālākas sadarbības noskaņā

Vēl šajā numurā

18.07.1995., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

MK Ekonomikas un finansu komitejā

Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja pirmdien, 17.jūlijā, izskatīšanai valdības sēdē akceptējusi rīkojuma projektu “Par aizdevumu piešķiršanu juridiskām personām”, tas ir, tām, kuru norēķinu konti iesaldēti “Bankā Baltija”. Aizdevuma apmērs 10 miljonu latu tiks ņemts no SVF kredīta Latvijai. Aizdevumu apkalpos Latvijas Universālā banka.

Savukārt Latvijas Universālajai bankai kredīts būs jāizsniedz saskaņā ar MK EFK akceptēto rīkojuma projektu “Par valdības noteikto kredītu piešķiršanas kārtību”. Pieteikumus kredīta saņemšanai vajadzēs iesniegt LUB līdz 1.septembrim. Kredītu pret ķīlu vai galvojumu izsniegs uz laiku līdz vienam gadam.

Komiteja atbalstījusi arī priekšlikumu, ka banku maksātnespējas un bankrota gadījumos valdībai izsniegto ārvalstu aizdevumu apkalpošana jānodod Finansu ministrijas norādītai bankai (tā jānosaka kopīgi ar Latvijas Banku).

Komiteja izskatīšanai valdības sēdē akceptējusi arī noteikumus “Par likuma “Par uzņēmumu ienākuma nodokli” normu piemērošanu”. Šo noteikumu mērķis ir izskaidrot, kā likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli” iestrādātās normas piemērojamas konkrētiem nodokļa maksātājiem konkrētos gadījumos. Faktiski šos noteikumus var pielīdzināt savulaik pastāvošajām Valsts ieņēmumu dienesta instrukcijām.

Akceptēts projekts grozījumiem noteikumos “Par muitas noliktavām”. To mērķis — noteikt augstāku minimālo statūtkapitālu uzņēmējsabiedrībām, kurām ļauts turēt muitas noliktavas. Vienlaikus nolemts palielināt minimāli pieļaujamo muitas noliktavas platību un prasības, kuras jāievēro, turot muitas noliktavu, piemēram, noliktavā jābūt diennakts darbības muitas punktam.

Akceptēts projekts grozījumiem MK noteikumos “Par apdrošināšanas uzraudzības inspekciju”, svītrojot no tiem, ka Apdrošināšanas uzraudzības inspekcija ir civiliestāde.

Akceptēts projekts MK noteikumiem “Par kārtību, kādā mantas, kuras Latvijā ieved fiziskās personas, tiek atzītas par precēm”. Par precēm fizisko personu mantas atzīs gadījumos, kad būs pārsniegts kaut viens no šādiem ierobežojumiem, piemēram, muitas vērtība Ls 300 apmērā (pasta sūtījumiem 50 lati), vienāda nosaukuma preces un citi priekšmeti ir vairāk par 3 vienībām vai kopējā vairāku vienāda nosaukuma preču un priekšmetu vērtība pārsniedz 15 latus, pārtikas produktiem muitas vērtība pārsniedz 15 latus.

Akceptēts projekts grozījumiem likumā “Par valsts uzņēmumu”, nosakot, ka valsts uzņēmuma nekustamos pamatlīdzekļus bez atlīdzības var nodot valsts institūcijām, citiem valsts uzņēmumiem un pašvaldībām tikai ar valdības lēmumu. Turklāt valsts uzņēmumam būs ļauts ieķīlāt nekustamos un kustamos pamatlīdzekļus un dot galvojumu trešajām personām tikai ar Valsts īpašuma fonda vai nozares ministrijas atļauju (ja uzņēmums atrodas nozares ministrijas pārziņā).

Akceptēti arī noteikumi “Par nekustamā īpašuma lietošanas tiesību aprobežojumu ar energoapgādes uzņēmumu ārējiem objektiem” (energoapgādes uzņēmumam piederoši energoapgādes uzņēmumu objekti, kuri izvietoti ārpus šī uzņēmuma īpašumā vai lietošanā esoša nekustama īpašuma). Tie noteiks minēto energoapgādes uzņēmumu un ar energoapgādes uzņēmumu ārējiem objektiem agrūtinātu īpašumu īpašnieku vai valdītāju tiesības un pienākumus, kā arī energoapgādes uzņēmumu ārējo objektu aizsardzības, drošas ekspluatācijas un uzraudzības nodrošināšanas kārtību.

Atbalstīts arī priekšlikums par ēku Preiļu rajona Turku pagasta Smelcejā nodošanu Preiļu rajona Turku pagasta īpašumā.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!