• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Ministru prezidenta - SVF un Pasaules Bankas pārstāvji. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.1995., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35891

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Saeimas priekšsēdētāja - atvadu vizītē Šveices vēstnieks

Vēl šajā numurā

18.07.1995., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Ministru prezidenta — SVF un Pasaules Bankas pārstāvji

Piektdien, 14.jūlijā, Ministru prezidents Māris Gailis tikās ar Starptautiskā valūtas fonda (SVF) un Pasaules Bankas (PB) pārstāvjiem Latvijā Larsu Jerlingu un Juku Piljarvi (otrajā attēlā). Sarunā piedalījās arī finansu ministre Indra Sāmīte un Latvijas Bankas prezidents Einārs Repše.

SVF un PB pārstāvji tika iepazīstināti ar valdības darba grupas konceptuāli izstrādāto depozītu izmaksas mehānismu maksātnespējīgo komercbanku noguldītājiem un izteica tam savu atbalstu. Paredzams, ka galīgais lēmums šajā jautājumā tiks pieņemts kārtējā darba grupas sanāksmē.

Tika apspriesti arī depozītu izmaksas finansēšanas avoti. Depozītu izmaksu paredzēts finansēt no Eiropas Savienības G—24 kredīta, kurš tiks atmaksāts no atgūtajiem “Bankas Baltija” un citu neveiksmi cietušo komercbanku kredītiem. Kā rezerves variants tika apspriesta aizdevuma saņemšanas iespēja no Pasaules Bankas. Sarunas laikā tika uzsvērts, ka galvenie kredītu saņemšanas nosacījumi ir banku regulējošu likumu paketes pieņemšana un komercbanku uzraudzības pastiprināšana.

Valdības preses dienests

Foto: Maris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!