• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Saeimā - Lietuvas Seima priekšsēdētājs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.07.1995., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35787

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija un Lietuva - par divpusējo attiecību padziļināšanu ceļā uz Eiropu Latvijas Valsts prezidenta valsts vizīte Lietuvā

Vēl šajā numurā

11.07.1995., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Saeimā — Lietuvas Seima priekšsēdētājs

Pirmdien, 10.jūlijā, Saeimas priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs tikās ar Lietuvas Republikas Seima priekšsēdētāju Česlovu Juršenu (attēlā). Šī darba vizīte turpina noturīgās tradīcijas un ciešos kontaktus, kas izveidojušies starp abu valstu parlamentiem.

Sarunas sākumā A.Gorbunovs informēja par aktuālākajiem Saeimā risināmajiem jautājumiem, kā arī iespēju sasaukt ārkārtas sesiju, lai izskatītu steidzamākos likumprojektus. Saeimas priekšsēdētājs prognozēja, ka parlamenta darbība būs aktīva arī turpmāk līdz pat Saeimas vēlēšanām, jo politiskie spēki centīsies izmantos Saeimu savu ideju popularizēšanai.

Raksturojot priekšvēlēšanu situāciju Latvijā, A.Gorbunovs atzīmēja, ka politiskajā dzīvē notiek apvienošanās procesi, kuru laikā izveidojušās nozīmīgas partiju koalīcijas. Lielākās partijas ir jau apstiprinājušas kandidātu sarakstus un izvēlējušās koalīcijas partnerus, tāpēc radikālas izmaiņas šajā ziņā vairs nav gaidāmas. Savukārt socioloģiskās aptaujas liecina, ka četru vadošo partiju popularitāte ir ļoti līdzīga, tāpēc izšķirošās būs tieši pēdējās nedēļas pirms vēlēšanām un “Latvijas ceļas” darbība, kas ietekmēs to, vai varas akcenti novirzīsies vairāk pa labi vai pa kreisi. A.Gorbunovs uzsvēra, ka, runājot par Latvijas politisko spektru, iedalījums kreisajā un labajā spārnā ir ļoti nosacīts, jo to galvenokārt nosaka partiju attieksme pret nacionālo jautājumu, nevis pret ekonomiku, kā tas ir pieņemts Eiropā.

A.Gorbunovs un Č.Juršens apmainījās ar viedokļiem par finansiālo situāciju Latvijā un Lietuvā, pievēršot uzmanību banku stāvoklim un budžeta izpildei, secināja, ka procesi šajā jomā abās valstīs risinās līdzīgi. A.Gorbunovs akcentēja likumdošanas lielo nozīmi komercbanku darbības regulēšanā un atzīmēja, ka gan Saeima, gan valdība patlaban strādā pie vairākiem šādiem likumprojektiem.

Savukārt runājot par ārpolitikas problēmām, Č.Juršens teica, ka ir izkristalizējies viedoklis par galamērķi attiecībā uz Eiropas struktūrām, atšķirības ir tikai taktikā, kā šo mērķi sasniegt.

Juris Zalāns, Saeimas ziņu dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!