• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents - pēc Eiropas Padomes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.1995., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35592

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

NATO augstais pavēlnieks Rīgā

Vēl šajā numurā

29.06.1995., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents — pēc Eiropas Padomes

Otrdien, 27.jūnijā, Ministru prezidents Māris Gailis uzturējās oficiālā vizītē Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā Strasbūrā. Vizītes laikā viņš tikās ar Parlamentārās asamblejas prezidentu M.A.Martinesu, Eiropas padomes ģenerālsekretāra vietnieku P.Leuprehtu, kā arī asamblejas politisko grupu un valstu parlamentu vadītājiem. Notika atsevišķa tikšanās ar Latvijas delegāciju EP Parlamentālajā asamblejā, kura piedalās tās kārtējās sesijas darbā.

M.Gailis Parlamentārajā asamblejā uzstājās ar runu, kurā tika izklāstīti atsevišķi ar tiesību un ekonomikas reformu saistītie jautājumi. Ministru prezidents atzīmēja, ka kopš Latvija sāka darboties Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā speciālā viesa statusā, bet sākot ar 1995.gada februāri — kā pilntiesīga dalībvalsts, tā ir iedzīvinājusi daudzas savas starptautiskās saistības cilvēktiesību garantēšanā un tiesiskas valsts veidošanā. Gan nacionālās programmas indivīda tiesību aizsardzībai izstrādāšana, gan izstrādātais likumprojekts "Par valsts cilvēktiesību biroju" ir tam pierādījums. M.Gailis atzīmēja, ka atsevišķās jomās, piemēram, minoritāšu skolu atvēršanā un finansēšanā, kā arī sakārtota naturalizācijas procesa veikšanā Latvija ir labs paraugs pat tradicionālajām Eiropas demokrātijām. Latvija pat varētu dalīties pieredzē ar potenciālajām Eiropas Padomes dalībvalstīm.

Ministru prezidents pauda Latvijas viedokli Eiropas Padomes paplašināšanas jautājumā. Tika izteikts liels atbalsts Ukrainas drīzai uzņemšanai, kā arī apsveikts asambeljas pozitīvais balsojums Moldovas jautājumā. Vienlaicīgi tika pausts viedoklis, ka Latvija izturas ar kaimiņa sapratni par Krievijas uzņemšanu Eiropas Padomē, tomēr vēlreiz pievērš uzmanību tam, ka Krievijā vēl ir daudz jādara, lai tā spētu ievērot Eiropas cilvēktiesību konvenciju, lai cilvēktiesības tiktu vienādi attiecinātas uz visiem Krievijas iedzīvotājiem. Pēc uzrunas Ministru prezidents atbildēja uz deputātu jautājumiem.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!