• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
NATO augstais pavēlnieks Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.1995., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35590

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts statistikas komitejas ziņojums

Par bezdarbu Latvijā

Vēl šajā numurā

29.06.1995., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

NATO augstais pavēlnieks Rīgā

Vakar, 28.jūnijā, Rīgā ieradās NATO Apvienoto bruņoto spēku virspavēlnieks Eiropā ģenerālis Džordžs A.Džoulvens. Ģenerālis Džordžs A.Džoulvens ir arī ASV Eiropā izvietoto spēku virspavēlnieks.

Viņš ir dzimis 1939.gadā. Beidzis Vestpointas militāro akadēmiju un studējis Lojolas universitātē Čikāgā. Dienējis par kursu instruktoru, taktikas virsnieku ASV Militārajā akadēmijā un par nozares direktoru Sauszemes karaspēka koledžā. Piedalījies Vjetnamas karā, bijis rotas komandieris un kājnieku bataljona virsnieks, arī brigādes operatīvo uzdevumu virsnieks un virsnieka vietnieks gaisa desanta divīzijā. 14 gadus dienējis Vācijā, virzoties no vada komandiera līdz divīzijas štāba priekšnieka un ASV Eiropas spēku štāba priekšnieka vietnieka postenim. Viņš bija arī sabiedroto valstu Eiropas spēku virspavēlnieka īpašais palīgs un komandēja 3. bruņutanku divīziju (1988. — 1989.).

Pēc iecelšanas par ASV Sauszemes karaspēka štāba priekšnieka vietnieku veica uzdevumus kā ASV prezidenta īpašais palīgs Baltajā namā. No 1989.gada augusta līdz 1990.gada novembrim komandēja ASV Eiropas spēku 7. armijas piekto korpusu. 1990.gadā paaugstināts pašreizējā ģenerāļa rangā. Līdz 1993.gada oktobrim bija ASV Dienvidu pavēlniecības (Panama) virspavēlnieks.

Ģenerālis ir precējies ar Kerinu E.Džounsu; viņiem ir trīs meitas.

Lidostā "Rīga" īsā uzrunā žurnālistiem ģenerālis Džordžs A.Džoulvens teica: "Baltijas valstis es apmeklēju pirmo reizi. Pirms ierašanās Latvijā biju Lietuvā. Latvijā esmu ieradies, lai satiktu jūsu valsts bruņoto spēku vadošās personas un ar viņām apspriestu daudzas mūs interesējošas militāras problēmas. Mēs meklējam Latvijas un NATO militāro struktūru sadarbības iespējas. Esmu ieradies arī, lai mazliet iepazītos ar Latvijas bruņotajiem spēkiem."

Viesturs Avots,

"LV" nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!