• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Baltijas jūras valstu padomes ārlietu ministru sesijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.1995., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/35144

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija pēc gada būs Baltijas jūras valstu padomes prezidējošā valsts

Vēl šajā numurā

23.05.1995., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Baltijas jūras valstu padomes ārlietu ministru sesijā

Baltijas jūras valstu padomes ārlietu ministru 4.sesijā Latvijas ārlietu ministrs īpaši akcentēja ekonomiskās dimensijas nozīmi Baltijas jūras valstu sadarbībā — kā sadarbībā ar Eiropas Savienību, tā arī ar Pasaules tirdzniecības organizāciju.

Reģionālajā aspektā tika uzsvērta nepieciešamība veidot un attīstīt kopīgas komunikācijas un infrastruktūru, kā arī veicināt sadarbību tirdzniecībā un muitas jomā. Šajā sakarā V.Birkavs apliecināja Latvijas apņēmību veicināt projekta "VIA BALTICA" realizāciju un uzsvēra nepieciešamību turpināt dialogu starp BJVP un starptautiskajām finansu institūcijām, lai sekmētu projekta tālāku attīstību.

V.Birkavs informēja par sadarbību Baltijas valstu starpā un Baltijas Ministru padomes lomu integrācijas procesu veicināšanā.

Runājot par Latvijas attīstību pēdējā gada laikā, LR ārlietu ministrs akcentēja Krievijas karaspēka izvešanas nozīmi ne tikai Latvijas, bet visa Baltijas reģiona drošības nostiprināšanā, kā arī izteica pateicību BJVP valstīm — Eiropas Padomes loceklēm — par atbalstu Latvijas uzņemšanā šajā organizācijā.

Ministrs informēja par Latvijā izstrādāto Nacionālo cilvēktiesību programmu un izteica gatavību dalīties pieredzē šajā jautājumā ar citām valstīm, kurām būtu tāda interese.

Pieskaroties konkrētiem projektiem reģiona ietvaros, V.Birkavs īpaši pieminēja Stokholmas Ekonomiskās augstskolas izveidošanu Rīgā un apliecināja Latvijas ieceri izveidot līdzīgu mācību iestādi starptautisko tiesību jomā.

ĀM preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!