• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Daugavpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils pilsētas domes 2024. gada 20. februāra saistošie noteikumi Nr. 11 "Grozījumi Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 26 "Papildu sociālās palīdzības un brīvprātīgo iniciatīvu pabalsti"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.2024., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/op/2024/48.25

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Cēsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 24

Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Cēsu novadā

Vēl šajā numurā

07.03.2024., Nr. 48

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 11

Pieņemts: 20.02.2024.

OP numurs: 2024/48.25

2024/48.25
RĪKI

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 11

2024. gada 20. februārī (prot. Nr. 4, 26. §)

Grozījumi Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 26 "Papildu sociālās palīdzības un brīvprātīgo iniciatīvu pabalsti"

APSTIPRINĀTI
ar Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes
2024. gada 20. februāra lēmumu Nr. 96

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu
un sociālās palīdzības likuma
36. panta sesto daļu
un Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu

Izdarīt Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 26 "Papildu sociālās palīdzības un brīvprātīgo iniciatīvu pabalsti" (Latvijas Vēstnesis 2023, Nr. 240) šādus grozījumus:

1. svītrot 3.3. apakšpunktu;

2. izteikt 3.8. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.8. pabalstu politiski represētai personai, komunistiskajā un nacistiskajā režīmā cietušai personai, Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībniekam";

3. aizstāt 17. punktā skaitli "16.1." ar skaitli "16.2";

4. svītrot IV nodaļu;

5. svītrot 35. punktu;

6. izteikt IX nodaļu šādā redakcijā:

"IX. Pabalsts politiski represētai personai, komunistiskajā un nacistiskajā režīmā cietušai personai, Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībniekam

37. Pabalstu 100,00 euro vienreiz kalendārajā gadā ir tiesības saņemt politiski represētai personai, komunistiskajā un nacistiskajā režīmā cietušai personai, Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībniekam bez ienākumu un materiālās situācijas izvērtēšanas, uz personas iesnieguma pamata.

38. Pabalstu izmaksā, pārskaitot to uz saņēmēja norādīto kontu, vai ja tāda nav, izmaksā skaidrā naudā.";

7. svītrot 46. punktu;

8. papildināt ar 48.1 punktu šādā redakcijā:

"48.1 47.4.–47.6. apakšpunktos minētajos gadījumos pabalstu izmaksā ārsta noteikto procedūru, izrakstīto recepšu medikamentu un inkontinences līdzekļu iegādes izdevumu apmaksai."

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības
domes priekšsēdētājs A. Elksniņš

 

Grozījumu Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 26 "Papildu sociālās palīdzības un brīvprātīgo iniciatīvu pabalsti"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Sociālās palīdzības mērķis ir sniegt materiālu atbalstu zemu ienākumu mājsaimniecībām, lai nodrošinātu ienākumus garantētā minimālā ienākumu sliekšņa līmenī un segtu ar mājokļa lietošanu saistītos izdevumus, kā arī sniegt atbalstu atsevišķu izdevumu apmaksai un krīzes situācijās.

Saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir pašvaldības brīvprātīgo iniciatīvu un papildu sociālās palīdzības izpildes nodrošināšana. Sastādot pašvaldības budžetu, ņemot vērā pieejamo finansējumu 2024. gadā, nolemts finanšu līdzekļus vairāk novirzīt pamatvajadzību (ēdiens, mājoklis, veselības aprūpe un obligātā izglītība) nodrošināšanai.

Ar saistošajiem noteikumiem tiek atcelti šādi pašvaldības brīvprātīgo iniciatīvu pabalsti – pabalsts skolas formas un mācību piederumu iegādei, vienreizējs pabalsts jubilejā personai, kura sasniedz 70, 80 un 90 gadus, pabalsts Otrā pasaules kara un Afganistānas kara dalībniekam, pabalsts SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca" donoram.

Pabalsts ar veselības aprūpi saistītiem mērķiem tiks izmaksāts, kompensējot ārsta noteiktās procedūras, izrakstītos recepšu medikamentus un inkontinences līdzekļus.

Mācību piederumi trūcīgām, maznodrošinātām (ar ienākumu līmeni 411 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā, bet katrai nākamajai personai mājsaimniecībā 288 euro) un krīzes situācijā nonākušām personām tiek izsniegti saskaņā ar Eiropas Sociālā fonda Plus programmu materiālās nenodrošinātības mazināšanai 2021.–2027. gadam.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu grozījumi samazina pašvaldības budžetu izdevumu daļu.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Saistošo noteikumu projekts atceļ vairākus brīvprātīgo iniciatīvu pabalstus.

Saistošo noteikumu regulējumam nav ietekmes uz konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Esošās administratīvās procedūras netiek mainītas, jaunu institūciju un darba vietu veidošana, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi, nav nepieciešama.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošo noteikumu projekta īstenošanā netiks uzlikti jauni pienākumi vai uzdevumi.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Izpildes nodrošināšana nav nepieciešama.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saskaņā ar Pašvaldību likuma 44. panta otro daļu, dome var izdot saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, ievērojot likumos vai Ministru kabineta noteikumos paredzēto funkciju izpildes kārtību. Saistošie noteikumi piemēroti minētajos normatīvajos aktos noteikto mērķu sasniegšanai un paredz to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Saskaņā ar Pašvaldību likuma 46. panta trešo daļu, saistošo noteikumu projektu un tam pievienoto paskaidrojuma rakstu publicē pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē sabiedrības viedokļa noskaidrošanai un saistošo noteikumu paskaidrojuma rakstā norāda projekta izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām.

Sabiedrības viedokļa noskaidrošanai saistošo noteikumu projekts tika publicēts pašvaldības tīmekļvietnē www.daugavpils.lv sadaļā "Sabiedrības līdzdalība", termiņš viedokļu iesniegšanai bija no 2024. gada 22. janvāra līdz 2024. gada 5. februārim. Priekšlikumi par saistošo noteikumu projektu netika saņemti.

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības
domes priekšsēdētājs A. Elksniņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!