• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Daugavpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils pilsētas domes 2024. gada 20. februāra saistošie noteikumi Nr. 8 "Grozījumi Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 17. augusta saistošajos noteikumos Nr. 11 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību pašvaldības izglītības iestādēs, kuras īsteno profesionālās ievirzes un interešu izglītības sporta programmas"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.2024., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/op/2024/48.24

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 11

Grozījumi Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 26 "Papildu sociālās palīdzības un brīvprātīgo iniciatīvu pabalsti"

Vēl šajā numurā

07.03.2024., Nr. 48

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 8

Pieņemts: 20.02.2024.

OP numurs: 2024/48.24

2024/48.24
RĪKI

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 3 Visi

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 8

2024. gada 20. februārī (prot. Nr. 4, 16. §)

Grozījumi Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 17. augusta saistošajos noteikumos Nr. 11 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību pašvaldības izglītības iestādēs, kuras īsteno profesionālās ievirzes un interešu izglītības sporta programmas"

APSTIPRINĀTI
ar Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes
2024. gada 20. februāra lēmumu Nr. 86

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma
12. panta 2.1 daļu

Izdarīt Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 17. augusta saistošajos noteikumos Nr. 11 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību pašvaldības izglītības iestādēs, kuras īsteno profesionālās ievirzes un interešu izglītības sporta programmas" (Latvijas Vēstnesis, 2023., Nr. 166) šādus grozījumus:

1. Izteikt 9. punktu šādā redakcijā:

"9. Līdzfinansējumu maksā, pamatojoties uz izrakstīto rēķinu.".

2. Papildināt 13. punktu ar teikumu šādā redakcijā:

"Pirms izglītojamā atskaitīšanas sporta skola brīdina izglītojamā likumisko pārstāvi par parāda esamību un informē par iespēju slēgt papildus vienošanos par līdzfinansējuma maksas parāda nomaksu.".

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības
domes priekšsēdētājs A. Elksniņš

 

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2024. gada 20. februāra saistošo noteikumu Nr. 8 "Grozījumi Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 17. augusta saistošajos noteikumos Nr. 11 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību pašvaldības izglītības iestādēs, kuras īsteno profesionālās ievirzes un interešu izglītības sporta programmas""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar Izglītības likuma 12. panta 2.1 daļu pašvaldība saistošajos noteikumos var paredzēt daļēju maksu kā līdzfinansējumu par izglītības ieguvi pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes izglītības iestādēs.

2023. gada 17. augustā pašvaldības dome apstiprināja saistošos noteikumus Nr. 11 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību pašvaldības izglītības iestādēs, kuras īsteno profesionālās ievirzes un interešu izglītības sporta programmas" (turpmāk – Saistošie noteikumi Nr. 11), kas nosaka līdzfinansējuma apmēru un samaksas kārtību par izglītības ieguvi pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs.

1. Problēmas raksturojums

Ar Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 13. jūlija lēmumu Nr. 446 pašvaldībā ar 2024. gada 1. janvāri ir izveidota vienota pašvaldības iestāžu centralizētā grāmatvedība, tostarp veikta grāmatvedības uzskaites sistēmu pielāgošana pašvaldības iestādes "Daugavpils pašvaldības centrālā pārvalde" centralizētam grāmatvedības uzskaites modelim.

Līdz ar to Saistošajos noteikumos Nr. 11 ir nepieciešams precizēt 9. punkta tekstu.

2. Problēmas raksturojums

Pašvaldībā saistībā ar līdzfinansējumu izglītības ieguvei citā izglītības iestādē jau tika saņemta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vēstule, aicinot:

– papildināt saistošos noteikumus ar nosacījumu, ka pirms atskaitīšanas izglītības iestāde brīdina izglītojamā likumisko pārstāvi par parāda esamību;

– slēgt papildus vienošanos par līdzfinansējuma parāda nomaksu.

Līdz ar to saistošo noteikumu projekts paredz papildināt Saistošo noteikumu Nr. 11 13. punktu ar teikumu šādā redakcijā:

"Pirms izglītojamā atskaitīšanas sporta skola brīdina izglītojamā likumisko pārstāvi par parāda esamību un informē par iespēju slēgt papildus vienošanos par līdzfinansējuma maksas parāda nomaksu.".

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu projekts Daugavpils valstspilsētas pašvaldības budžetu tieši neietekmē.

Sporta skolu visu finanšu līdzekļu un materiālo vērtību uzskaiti veic pašvaldības iestāde "Daugavpils pašvaldības centrālā pārvalde".

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Saistošo noteikumu projektam nav sociālās ietekmes un tas neietekmēs vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi vai konkurenci, jo saistošo noteikumu projekts vērsts tikai uz līdzfinansējuma maksas administrēšanas pielāgošanu grāmatvedības sistēmām.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Saistošo noteikumu projekts nemaina administratīvās procedūras.

Saistošo noteikumu piemērošanā privātpersona var vērsties:

– Daugavpils Sporta skolā – https://www.daugavpils.lv/sports/sporta-skolas/daugavpils-sporta-skola/;

– Daugavpils Futbola skolā – https://www.daugavpils.lv/sports/sporta-skolas/futbola-skola.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošie noteikumi izstrādāti Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 4. punktā noteiktās autonomās funkcijas izpildei – gādāt par iedzīvotāju izglītību, tostarp nodrošināt iespēju iegūt obligāto izglītību un gādāt par pirmsskolas izglītības, vidējās izglītības, profesionālās ievirzes izglītības, interešu izglītības un pieaugušo izglītības pieejamību.

Saistošo noteikumu projekta īstenošanā netiks uzlikti jauni pienākumi vai uzdevumi esošajiem darbiniekiem, veidotas jaunas darba vietas u.tml.

Sporta skolu visu finanšu līdzekļu un materiālo vērtību uzskaiti veic pašvaldības iestāde "Daugavpils pašvaldības centrālā pārvalde".

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu projekta izpildi organizēs un nodrošinās sporta skolu direktori.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Sabiedrības viedokļa noskaidrošanai saistošo noteikumu projekts publicēts pašvaldības tīmekļvietnē www.daugavpils.lv sadaļā "Sabiedrības līdzdalība", termiņš viedokļu iesniegšanai – no 2024. gada 23. janvāra līdz 2024. gada 6. februārim.

Par saistošo noteikumu projektu viedokļi netika saņemti.

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības
domes priekšsēdētājs A. Elksniņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!