• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
EDSO cilvēktiesību komisārs - pie Ministru prezidenta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.1995., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34998

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

EDSO komisārs Latvijā

Vēl šajā numurā

06.05.1995., Nr. 69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

EDSO cilvēktiesību komisārs — pie Ministru prezidenta

Vakar, 5.maijā, Ministru prezidents Māris Gailis tikās ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas augstāko komisāru nacionālo minoritāšu jautājumos Maksu van der Stūlu, kas ieradās Latvijā vienas dienas darba vizītē, lai iepazītos ar politisko situāciju Latvijā, kā arī ar Pilsonības likuma un ar to saistīto jautājumu risināšanu.

EDSO augstākais komisārs tika informēts par mūsu valstī notiekošās naturalizācijas gaitu, nesen Saeimā pieņemtajiem grozījumiem Pilsonības likumā un likumu par bijušās PSRS pilsoņu statusu Latvijā. Cilvēktiesību aizstāvības un veicināšanas programmas ietvaros izstrādāts likumprojekts par Valsts cilvēktiesību biroju, kas izskatīs iedzīvotāju individuālās sūdzības. Saeima sākusi izskatīt arī likumu par konstitucionālo tiesu. Ministru prezidents informēja, ka ir personiski iepazinies ar Pilsonības un imigrācijas departamenta darbu. Iekšlietu ministrijai dots rīkojums paātrināt nepilsoņu pasu izgatavošanu.

Maks van der Stūls sarunas gaitā atzina, ka pēdējā pusgada laikā Latvijā sasniegtais progress ir patiešām iespaidīgs. Tādējādi Latviju varētu minēt par paraugu nacionālo minoritāšu problēmu risināšanas jomā. Viņš atzinīgi novērtēja Naturalizācijas pārvaldes darbību, realizējot Pilsonības likumu. Vienlaicīgi EDSO komisārs atzīmēja, ka valodas un vēstures zināšanu pārbaudes kritēriji pilsonības iegūšanai ir par stingriem, it sevišķi gados vecākiem cilvēkiem. Pēc M. van der Stūla domām, būtu nepieciešams izdot Latvijas vēstures populāru kursu, ko pilsonības pretendenti varētu izmantot, gatavojoties zināšanu pārbaudei.

Nobeigumā Ministru prezidents pateicās M. van der Stūlam par ieteikumiem iepriekš minēto likumu izstrādes procesā.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!