• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Demokrātiskās partijas "Saimnieks" kongresā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.1995., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34917

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas makroekonomiskā situācija un valsts investīcijas Latvijas Bankas naudas politika

Vēl šajā numurā

03.05.1995., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Demokrātiskās partijas "Saimnieks" kongresā

Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa uzruna sestdien, 29. aprīlī

Apsveicu jūs jaunas, apvienotas politiskās partijas kristībās!

Partiju koncentrācija apvienojoties ir pozitīva parādība Latvijas valstiskajā dzīvē. Tā stabilizē valsti ne tikai vēlēšanu kampaņā, bet arī politiskajā ikdienā. Atcerēsimies pirmo neatkarības laiku Latvijā: cik ļoti sīkpartiju neierobežotā darbošanās degradēja parlamentāras demokrātijas principus. Vēlēšanu likums ar tajā iestrādāto normu varbūt šķiet nežēlīgs, taču tas veicina visu politisko spēku attīstību un izaugsmi. Tas spiež aktīvāk noskaidrot savu vietu, savu programmu un savu vēlētāju. Un no tā galarezultātā ieguvēji esam mēs visi.

Protams, nevienas politiskas partijas ceļš šobrīd Latvijā nav viegls. Cilvēku apziņā vārdam "partija" vēl ir parāk svarīgas negatīvas asociācijas. Tās ir pārvaramas vienīgi konkrētos darbos un pārliecinošos rezultātos. Cilvēkam jāpārliecinās, ka ne jau viens, kaut arī populārs cilvēks, izšķir valsts likteni, bet gan tauta un tās politiskie līderi kopumā.

Jūsu partijai ir simbolisks nosaukums "Saimnieks". Tā ir drosme un atbildība būt gataviem uzņemties saimnieka lomu. Tieši tautsaimniecība ir šobrīd vissmagākais punkts Latvijas dzīvē, un daudzas citas sfēras no tā ir tieši atkarīgas. Būtu ļoti svētīgi, ja partijas radītu alternatīvu tām ekonomiskajām programmām, kas šobrīd ne pārāk sekmīgi realizējas dzīvē. Patiesība dzimst uzskatu, viedokļu un plānu sadurē. Šeit "Saimnieka" praktiķiem labi var nākt talkā demokrātu teorētiķi.

Novēlu sekmīgu darbu jūsu kongresam un jūsu partijai nākotnē, panākumus vēlēšanās, jo ar visām partijiskām pretišķībām un atšķirībām mums visiem ir viens liels, kopīgs uzdevums — stiprināt Latviju gan saimnieciski, gan politiski, atrast tai pasaulē vietu, kādu tā pelnījusi.

Šodien un arī nākotnē.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!