• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs - starpparlametārajā sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.1995., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34850

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimā - ungāru kolēģis

Vēl šajā numurā

26.04.1995., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs — starpparlametārajā sanāksmē

Vakar vakarā Rīgā no Briseles atgriezās Latvijas Saeimas oficiālā delegācija Saeimas priekšsēdētāja Anatolija Gorbunova vadībā, kura no 24. līdz 25.aprīlim piedalījās Eiropas Parlamenta un Latvijas Republikas Saeimas pirmajā starpparlamentārajā sanāksmē. Delegācijas sastāvā bija visu Saeimas frakciju pārstāvji to vadītāju, vietnieku vai pilnvarotu delegātu personā.

Vizītes laikā notika iepazīšanās ar Eiropas Parlamenta darbu un abu pušu domu apmaiņa par pašreizējo stāvokli Latvijas un Eiropas Savienības attiecībās, īpaši ņemot vērā jau parafēto asociācijas līgumu, kā arī Latvijai piešķiramā Eiropas Savienības palīdzība "PHARE" programmas ietvaros. Vēl tika pārrunāti Latvijas politiski ekonomiskie un drošības jautājumi, valsts iekšpolitikas problēmas, tālākās attīstības perspektīvas, kā arī jautājumi par reģionālās sadarbības pilnveidošanu. Vizītes gaitā Latvijas delegācija tikās arī ar Eiropas Parlamenta viceprezidentu Anastassaopoulu un ārējo sakaru ģenerāldirektoru Mišelu.

Abas puses iepriekš bija sagatavojušas vairākus ziņojumus. Ziņojumu par ES tālāko politiku, lai veicinātu Baltijas valstu tuvināšanos Eiropas Savienībai, nolasīja bijusī Zviedrijas ārlietu ministre Margareta af Uglasa. Ziņojumu raksturoja īpaša situācijas izpratne un priekšlikumi, kuri bija vērsti uz to valstu, kuras būs noslēgušas ar Eiropas Savienību asociācijas līgumus, tātad arī Latvijas, mērķtiecīgu un intensīvu sagatavošanas līdzdalību šajā savienībā pārejas perioda laikā.

Šī vizīte uzskatāma par vēl vienu būtisku pakāpi mūsu valsts ceļā uz tuvināšanos Rietumeiropas politiskajām un ekonomiskajām sadarbības struktūrām.

Saeimas delegācija viesojās arī NATO valstu parlamentārās sadarbības organizācijā – Ziemeļatlantijas asamblejā, kā arī tikās ar Beļģijas latviešu sabiedrību.

 

Saeimas ziņu dienests

/pa faksu – no Briseles/.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!